Polet O2: Test opreme - Čevlji za osvajanje nekoristnega sveta

Ne le glava, tudi noga je pomembna. Sprehod po trgovinah (Intersport, Hervis, Tomas sport in Decathlon) in natančen ogled tistega, kar je dobro za v hribe.

Objavljeno
07. julij 2016 13.42
Jure Vajs, Klemen Dolenc
Jure Vajs, Klemen Dolenc
Ture se največkrat začenjajo zgodaj zjutraj in pogosto končujejo v poznem popoldnevu, zato je tudi udobje pomemben dejavnik. Vzeti si je torej treba dovolj časa, ko preizkušamo čevelj. S seboj imejmo nogavice, ki jih bomo nosili na turi. Vzemimo si dovolj časa za pomerjanje. Eno je kratek sprehod po ravnih tleh trgovine, kjer se nam hitro zazdi, da je vse v redu. Nekaj povsem drugega pa je celodnevno lomastenje navkreber po travnatih, skalnatih, s koreninami viharnikov prepredenih poteh. Ali pa denimo ekspresni sestop po melišču, ko so noge že močno utrujene.

Na večurni turi si vsekakor želimo dobro zaščito pred zunanjimi udarci kamenja in vlago. Zagotavljajo nam jo sodobni materiali, vgrajeni v lupino čevlja, ki preprečujejo dovajanje zunanje vlage in hkrati odvajajo notranjo. Ojačitve bodo zagotovile kar najdaljši rok trajanja obutve.

Ponudbo pohodniških čevljev, njihovo specifikacijo , lastnosti in ceno, si pridobite v velike testu pohodniških čevljev na tej povezavi spletne strani Polet O2!