Polet O2: Trinajst korakov do zmagovalnega starševstva

Če bi radi dosegli, da bi se vaš otrok po ukvarjanju s športom v mladosti počutil zmagovalca, torej da bi se dobro počutil, mu boste morali pomagati.

Objavljeno
08. junij 2015 13.10
Pripravil Andrej Kotar, Polet O2
Pripravil Andrej Kotar, Polet O2

Vsi, ki imamo otroke in svet vidimo nekoliko širše, si želimo, da bi se naš otrok čim več ukvarjal s športom, marsikdo pa si tudi želi, da bi bil naš otrok med vrstniki šampion. Velikokrat je tako, da staši, ki nismo dosegli športnih ciljev, ki smo si jih zadali, svojega otoka uporabimo kot svoje nadomestilo, kot predmet, ki naj namesto nas doseže tisto, kar nam ni uspelo. Ne samo, da je to neumno in včasih celo hinavsko, saj otroku pravimo, da vse to počnemo zaradi njega, v resnici pa zaradi sebe, stvar je še veliko hujša: tako lahko otrokovo osebnost poškodujemo in iz njega naredimo nekoga, ki bo vse prej kot zadovoljen otrok in pozneje vse prej kot zadovoljen odrasel človek. Članek, ki smo ga povzeli po Competitive Advantage, bi moral po naše prebrati vsak starš, ki svojemu otroku želi najboljše - pa če bo ta v športu zmagoval ali pa bo vedno zadnji.

13 korakov do zmagovalnega starševstva v športnih aktivnostih vašega otroka, si preberite na tej povezavi spletnega portala Polet O2!