Predstavitvena informacija

Tek nas druži, se vidimo na maratonu!

Slovenski tekaški praznik je tik pred vrati. Mercatorjevi tekači so se že dodobra ogreli za maratonske razdalje, otroci so pripravljeni na razigran Lumpi tek v središču Ljubljane.

Objavljeno
14. oktober 2019 13.27
Posodobljeno
16. oktober 2019 09.59
Otroci se bodo pomerili na Lumpi teku. FOTO: Mercator
Promo Delo
Promo Delo
V soboto, 26. oktobra, in nedeljo, 27. oktobra, bo razposajeno, vznemirjujoče, navdihujoče, tudi za tiste, ki si ta dan ne boste nadeli tekaških copatov. Zato vabljeni k spodbujanju lumpijev in tudi tistih, ki se bodo naslednji dan pogumno spopadli s kilometri maratonske trase.

Vsi cicibančki in cicibanke bodo po živahni preizkušnji prejeli kolajno Lumpi teka in praktično darilo. V Mercatorju, sponzorju Volkswagen Ljubljanskega maratona in Lumpi teka, bodo tako že 16. leto zapored poskrbeli za vzgojo nove generacije tekačev.


Prav posebna pozornost bo na sobotno jutro namenjena vrtčevskim otrokom, ki jih bo Mercator organizirano pripeljal na začetek Lumpi teka. Letos so bili nanj in s tem tudi na priprave, Lumpi tekovadbo, že tretjič zapored povabljeni vrtci iz različnih koncev Slovenije – tokrat od Ljubljane, Kranja, Celja pa do Nove Gorice in Brestanice. Srečali se bodo ob 10.45 na startu Lumpi teka. V spremstvu staršev in ob spodbudi živahnega občinstva se bodo srčno pognali po 200-metrski trasi. Da bo dan še bolj poseben, bo poskrbel Mercator pred Maxijem na Trgu republike, saj po Lumpi teku vabi med 11.30 in 13.30 še na zabavno animacijo z gosti.

Letos so h gibanju v Mercatorju spodbujali tudi z brezplačnimi športnimi delavnicami, ki niso bile namenjene le zaposlenim, njihovim družinam in prijateljem, ampak vsem vam, ki ste hoteli pod strokovnim vodstvom osvojiti prvine teka in nordijske hoje. Hvala vsem, ki ste se jih udeležili!


Spodbudno bo tudi naslednji dan, ko se bodo na start postavili maratonci, polmaratonci in rekreativci. Med njimi bo tudi 130 tekačev iz Skupine Mercator, tako iz Slovenije kot iz regije, ki bodo v Mercatorjevi rdeči barvi dokazali predanost aktivnemu načinu življenja. Za vse tekače bo Mercator od 7.30 naprej pred Maxijem na Trgu republike poskrbel za ogrevanje z glasbo in animacijo. Dobrodošli pa ste tudi tisti, ki boste prišli navijat in spodbujat. Obljubljajo, da bo pred Mercatorjevim prostorom razigrano in zanimivo vse od začetka do konca maratona. Saj veste, tek nas druži, tudi če se je misel Prihodnje leto tečem tudi jaz šele dobro utrnila.

image
Na traso se bodo nato podali maratonci, polmaratonci in rekreativci. FOTO: Mercator


Vabimo pa vas, da se nam še zadnjič pridružite v soboto, 19. 10., ob 9. uri na Koseškem bajerju in ob 15. uri v Velenju. Prav tako lahko skupaj z Mercatorjevimi zaposlenimi podprete prizadevanja Združenja Europa Donna Slovenije in se v času rožnatega oktobra udeležite še zadnje Hoje za upanje. Dobimo se v petek, 18. oktobra, na parkirišču Belveder pri Izoli. Tek nas druži, tudi za dober namen.


Vabljeni pred Maxi na Trgu republike v Ljubljani
v soboto, 26. 10, od 11.30 do 13.30 na Lumpijevo zabavo za male tekače,
v nedeljo, 27. 10., od 7.30 naprej na ogrevanje pred tekom.