Predstavitvena informacija

Kje vas čakata zimski užitek in termalna zabava?

Smučajte na smučiščih, na katerih je sneg zagotovljen, drsajte na adventnih trgih in doživite najsodobnejši termalni svet doživetij v Avstriji. Odkrijte zimski čar Koroške v okolici beljaških smučarskih območij Osojščica (nem. Gerlitzen Alpe) in Tromeja (nem. Dreiländereck).

Objavljeno
22. oktober 2018 08.40
Posodobljeno
29. oktober 2018 11.14
Foto Franz Gerdl
Promo
Promo
Smučišče Osojščica ponuja popolno smučarsko zabavo za vso družino. Največje smučarsko območje srednje Koroške z 18 žičnicami, 44 kilometri odlično pripravljenih smučarskih prog, 15 kilometri smučarskih rut in otroškim snežnim parkom je pravi zimski raj. Osojščica kot edino uradno smučišče za smučarje začetnike na Koroškem ponuja poleg širokih smučarskih prog tudi eno najboljših šol smučanja v državi ter veliko količino snega. Zahvaljujoč najsodobnejši tehniki zasneževanja lahko na južni strani Alp smučate že od 1. decembra.

image
Franz Gerdl Smučišče Osojščica ponuja popolno smučarsko zabavo za vso družino.


Še prijetneje pa je na smučarskem območju Tromeja (nem. Dreiländereck) pri Arnoldsteinu s smučarskimi progami za začetnike in ljubiteljske smučarje, odličnimi možnostmi za počitek in 10 kilometrov dolgo progo za tek na smučeh. Posebej priljubljena je turna noč, ki poteka vsak četrtek zvečer, ko so smučarske proge smučišča Tromeja na voljo tistim, ki se želijo preizkusiti v turnem smučanju – in to brezplačno. Nadaljnja predloga za turne smučarje in zimske pohodnike sta naravni park Dobrač (nem. Dobratsch) in športni kompleks Alpen Arena, ki omogoča tek na smučeh tudi pod reflektorji. Čista zimska zabava za velike in majhne je poleg tega zagotovljena tudi na naravnih sankališčih in drsališčih, ki jih najdete v tej prečudoviti regiji tako na prostem kot tudi pokrite.

image
Franz Gerdl Na smučarskem območju Tromeja imate na voljo 10 kilometrov dolgo progo za tek na smučeh.


Letos lahko prvič doživite zimo tudi s koroško karto (nem. Kärtner Card). Ključ do doživetja, zabave ter številnih prednosti pri partnerjih in na smučiščih Osojščica in Dreiländereck, pri adventni vožnji z ladjo, v športnem centru Villacher Alpen Arena itd. 

Zimski športniki, ki si želijo večer preživeti sproščujoče, prejmejo s smučarsko vozovnico smučišč Osojščica ali Tromeja 20 % popusta za večerni vstop v koroške terme Warmbad Villach, v najsodobnejši termalni svet doživetij v Avstriji. Z najnovejšo kombinirano karto (nem. Kombiticket) smučišča Osojščica pa lahko to doživite brezplačno – podajte se s smučarskih prog neposredno v koroške terme! Poleg tega v mesto ob Dravi, v katerem je doma tudi Atrio, največji koroški nakupovalni center, vabijo tudi beljaški adventni trgi s stojnicami in obsežno ponudbo umetnosti in kulinarike. 


Več informacij o zimskem dopustovanju v Avstriji najdete na Austria.info.