Predstavitvena informacija

Kako najceneje do laserske odprave dioptrije z najsodobnejšo tehnologijo?

Laserska odprava dioptrije postaja eden najpogostejših in najbolj razširjenih medicinskih posegov. Razlogov za takšno priljubljenost je več kot dovolj.
Fotografija: Foto: Jernej Lasic
Odpri galerijo
Foto: Jernej Lasic

Rezultati tovrstnih operacij so odlični, popolna vidna ostrina brez odvisnosti od očal zagotavlja povsem novo kakovost življenja, tveganja in potencialni zapleti, povezani s temi posegi, pa so izredno majhni in zelo dobro obvladljivi.

Ali lahko pri nižjih cenah operacije res pričakujemo tudi uporabo najsodobnejše tehnologije?
Čeprav je vsakdo, ki razmišlja o posegu na očeh, previden, saj si za svoje oči želi le najboljše, je cena operacije pri končni odločitvi vseeno pomemben podatek. Dejstvo je, da je najsodobnejša tehnologija draga, kar neizogibno vpliva na ceno operacije. Pri zelo nizkih cenah zato vedno velja previdnost. Res je, da je mogoče stroške posega bistveno znižati, a to predvsem z uporabo starejših laserjev in operativnih tehnik.
 
Do zdaj je veljalo, da je ekonomična cena za lasersko odpravo dioptrije možna le pri odločitvi za starejše površinske tehnike operacije, kot sta PRK ali LASEK, ki jih spremlja boleče in dolgotrajno okrevanje. Pacient je bil tako postavljen pred odločitev. Naj izbere najnižjo ceno operacije in s tem klasično operativno tehniko z dolgotrajnim celjenjem? Ali naj raje plača višjo ceno in je operiran z najsodobnejšim femtosekundnim laserjem, ki se uporablja pri tehniki ILASIK in bo imel dober vid že v nekaj urah po operaciji, okrevanje pa bo neboleče?
 
Očesni center Morela med tehnološko najbolj naprednimi ponudniki laserskih operacij

Družba Morela okulisti je vodilni ponudnik laserskih operacij za odpravo dioptrije z dolgo tradicijo. Prepoznavni so predvsem po uporabi najsodobnejših tehnologij in mednarodno priznanih zdravnikih, ki so v Sloveniji kot prvi uvedli številne sodobne operativne tehnike na področju operacij dioptrije. Kot svoje poslanstvo so si zadali, da omogočijo dostopnost do najkakovostnejših posegov za odpravo dioptrije čim širšemu krogu ljudi.



mag. Kristina Mikek, dr. med., spec. oftalmolog Foto: Jernej Lasic
mag. Kristina Mikek, dr. med., spec. oftalmolog Foto: Jernej Lasic


Paketna ponudba laserskih operacij zagotavlja najvišjo kakovost za pošteno ceno
Verjamejo, da se lahko ob dobri organizaciji ponudi najnovejša tehnologija laserske odprave dioptrije tudi po zelo dostopni ceni. Zato so pri Moreli z letošnjim letom, kot prvi v Sloveniji in širši regiji, uvedli pakete operativnih posegov in tako tehnološko najsodobnejše in najkakovostnejše posege naredili cenovno še dostopnejše čim širšemu krogu ljudi. Paketi so namenjeni tistim, ki ne želijo sklepati kompromisov in iščejo tehnološko najsodobnejšo lasersko operacijo dioptrije po ekonomični ceni.
 


Očesni center Morela je med tehnološko najbolj naprednimi ponudniki laserskih operacij. Foto: Morela Okulisti
Očesni center Morela je med tehnološko najbolj naprednimi ponudniki laserskih operacij. Foto: Morela Okulisti