Predstavitvena informacija

Laser, ki odpravi starostno dioptrijo in očala za branje

Še do pred kratkim se je z laserjem lahko odpravila le dioptrija za gledanje na daljavo. Razvoj tehnologije je omogočil, da lahko z robotskim laserskim sistemom Amo CATALYS® naredimo kratek poseg, po katerem očala za gledanje daleč in na blizu niso več potrebna. S takšnim posegom se torej znebimo tudi bralnih očal.    
Fotografija: Foto: Morela Okulisti
Odpri galerijo
Foto: Morela Okulisti

Starostna dioptrija prizadene vsakogar
Po 40. letu začne postopno upadati sposobnost očesa za gledanje od blizu, zato vsi prej ali slej potrebujemo očala za branje. Težava je toliko večja pri tistih, ki so že pred tem potrebovali tudi očala za gledanje na daleč, saj naenkrat potrebujejo dvoje očal ali pa se morajo privaditi na uporabo progresivnih očalnih stekel. Nekaterim takšna stekla povzročajo veliko težav, ne moremo pa niti mimo njihove visoke cene.

Rešitev je laserska operacija z multifokalno lečo
Mnogim s takšno težavo lahko z majhnim laserskim posegom pomagamo, da se na preprost način hkrati znebijo očal za gledanje od blizu in daleč. Še boljša novica je, da s to operacijo izboljšamo vid v primeru že zamotnjene naravne leče oziroma preprečimo težave s slabim vidom, ki lahko nastanejo zaradi razvoja sive mrene.



Manca Košir Foto: Internet
Manca Košir Foto: Internet

»Po operaciji sive mrene in vstavitvi znotrajočesnih multifokalnih leč so moje oči jasne, brez sivine, moj vid pa izvrsten tako na blizu kot na daleč. Zdaj ne hodim več po stanovanju, iščoč očala, v trgovini na etiketah končno brez očal vidim celo drobni tisk, predvsem pa lahko berem in pišem tako, kot sem to počela pred mnogimi, mnogimi leti,« pravi dr. Manca Košir.


Izkušeni kirurg in najsodobnejša laserska tehnologija za popoln vid
Za optimalen rezultat posega in najboljši vid sta potrebna izkušen kirurg in najsodobnejša tehnologija. V očesnem centru Morela okulisti si prizadevamo ohranjati vodilni vlogi na področju operacij dioptrije tudi z uvajanjem najsodobnejših tehnologij. Operativne posege izvaja več izkušenih zdravnikov specialistov, vodi jih priznana očesna kirurginja Kristina Mikek.

En poseg, dvojna korist
Popoln vid in neodvisnost od očal lahko zelo spremenita življenje. Ne smemo pa pozabiti niti stroškovnih koristi takšnega posega. Ob upoštevanju visokih cen očal s progresivnimi stekli lahko hitro izračunamo, da se strošek posega povrne že v nekaj letih. Dolgoročno tako ob dobrem vidu še privarčujemo.


 

V kliniki Morela okulisti so opravili že več kot 15.000 laserskih operacij in so prvi center za očesno refraktivno kirurgijo v širši regiji, ki je prejel akreditacijo najuglednejše ameriške akreditacijske ustanove za zdravstvene organizacije Joint Commission International.