Predstavitvena informacija

Nad bolečino s super magnetoterapijo (SIS)

Te dni so naši televizijski zasloni preplavljeni z nogometnimi igralci, ki poleg navdušenja nad danimi goli pokažejo tudi spektakularne padce. 
 
Fotografija: Artros
Odpri galerijo
Artros


 

Stopnje bolečine


Ta nenadna, hitra in ostra bolečina, ki lahko traja nekaj sekund do nekaj ur, se imenuje akutna bolečina. Mesto bolečine je očitno, vzrok je jasen, nastane pa pri poškodbah ali po kirurških operacijah.
Bolečina, ki se nadaljuje in traja od nekaj dni do tednov ali mesecev, je subakutna bolečina in nam omogoča zaščito in okrevanje.
Če pa se bolečina nadaljuje tudi po času celjenja poškodbe oziroma zdravljenja bolezni in traja več kot tri oziroma šest mesecev, pa pravimo, da imamo kronične bolečine.


Omilite bolečino s super magnetoterapijo


Včasih nam uspe ujeti tudi trenutke, ko začnejo pomagati poškodovancu na igrišču ali klopi. Vidimo lahko že vsem dobro poznano metodo RICES. Njeno ime je sestavljeno iz začetnic imen postopkov, ki jih priporoča: Rest (počitek), Ice (led oziroma hlajenje), Compression (kompresija), Elevation (dvig) in Support (podpora). Zatem pa seveda sledijo fizioterapevtske obravnave z najsodobnejšo tehnologijo. 

Akutna in kronična bolečinska stanja po poškodbah in preobremenitvah mehkih tkiv, stanja po zlomih, vnetja obsklepnih tkiv in druge zelo pogoste težave so odpravljeni v mnogo krajšem času in z bistveno manj bolečinami, kadar izkušen fizioterapevt uporablja tehnološko izredno dodelane metode. Ena izmed njih je tudi terapija s super magnetom.

Super magnetoterapija je najnovejša tehnologija, ki temelji na elektromagnetnem polju, katerega moč doseže do kar 2,5 T, kar je veliko močneje kot pri preiskavi z magnetno resonanco. Poleg tega se terapevtski učinek določa tudi s frekvenco, ki doseže do 150 Hz, s čimer pa vplivamo na vse stopnje bolečine. Glavni učinek terapije je takojšnje zmanjšanje bolečine, kar lahko občutimo že po prvi terapiji. Zelo priporočljiva je tudi za hitrejše celjenje zlomov in stimulacijo mišic.

Foto Artros
Foto Artros



 

Kdaj k zdravniku?


Mišična bolečina po naporu, ki je normalna reakcija mišice na preobremenitev, se pojavi od 12 do 48 ur po naporu in izzveni spontano v 3 do 7 dneh. Pojavi se ob začetku nove aktivnosti ali po pretirani obremenitvi in ni nevarna, le neprijetna.

»Če pa je vzrok bolečine poškodba in povzroča težave pri vsakodnevnih aktivnostih, je vsekakor smiselno obiskati zdravnika,« je pove mag. Martin Mikek, dr. med., spec. ortopedije iz centra za ortopedijo Artros. Po njegovem mnenju je pomembno odkrivanje vzroka, zaradi katerega je nastala poškodba oziroma bolečina. Če tega ne storimo in ne odpravimo vzroka, se bolečina prej ali slej vrne.
 
mag. Martin Mikek, dr. med., spec. ortopedije Foto Artros
mag. Martin Mikek, dr. med., spec. ortopedije Foto Artros