Predstavitvena informacija

Razkrivamo, kako se izogniti prehitremu staranju kože

Ko se začnejo približevati trideseta, večina žensk opazi prve znake staranja kože. Panika? Seveda! Nekoč mladostna in čvrsta koža na obrazu je postala bolj ohlapna in kar naenkrat so se od nikoder prikradle nadležne gubice. Staranje je naraven proces, ki mu ni moč ubežati, lahko pa ga nekoliko upočasnimo in tokrat vam razkrivamo, kako!
Fotografija: Foto: Lux-factor
Odpri galerijo
Foto: Lux-factor

Kot prvo je treba vedeti, da gubice v zgodnjih tridesetih ali celo poznih dvajsetih niso vedno le posledica let, temveč lahko odražajo tudi način življenja. Nanje lahko vpliva stresen življenjski slog, ki ponavadi sovpada z nezdravim prehranjevanjem, pomanjkanjem gibanja in slabimi navadami, kot sta kajenje in pitje alkohola. Na vašo kožo pa vplivajo tudi onesnažen zrak, pretirano nastavljanje soncu in pa uporaba agresivnih izdelkov, ki puščajo sledi na koži.
Kako preprečiti prehitro staranje kože na obrazu? 
Svetujemo vam, da naprej poskrbite za zdrav življenjski slog. Ta velika sprememba se ne bo odražala le na vaši koži, temveč boste hitro opazili tudi izboljšanje počutja.
Vsekakor vam priporočamo, da uživate nepredelano hrano, bela prazna živila, kot so rafinirani pekovski izdelki, pa popolnoma odstranite z jedilnika, saj ne prinašajo drugega kot odvečnih kilogramov.
Poskrbite tudi za lepotni spanec, ki naj traja vsaj 8 ur, pred njim pa ne pozabite temeljito odstraniti ličil, ki mašijo pore in preprečujejo, da bi naša koža ponoči dihala.

https://onaplus.delo.si/vas-motijo-gubice-povrnite-svoji-kozi-mladosten-sijaj