Predstavitvena informacija

Raznobarvna živila fitonutrienti!

Barvila, ki dajo sadju in zelenjavi (ter zeliščem, začimbam in celo nekaterim vrstam polnovrednega žita) čudovite barve, so naravno prisotne rastlinske sestavine, znane kot fitonutrienti.

Objavljeno
30. november 2018 08.20
Posodobljeno
06. december 2018 16.19
Foto: Herbalife

Kaj so fitonutrenti?

Barvila, ki dajo sadju in zelenjavi (ter zeliščem, začimbam in celo nekaterim vrstam polnovrednega žita) čudovite barve, so naravno prisotne rastlinske sestavine, znane kot fitonutrienti. Vsak ima svojo vlogo, med drugim na primer pomagajo v boju proti bakterijam in virusom. Številni fitonutrienti delujejo tudi kot antioksidanti, ki pomagajo zaščititi pred poškodbami celic in tkiva, povzročenimi z normalno, vsakodnevno presnovo.

image
Foto: Herbalife

 

Ali jih zaužijemo dovolj?

Uživanje raznovrstne prehrane z vsaj petimi porcijami raznobarvnega sadja in zelenjave na dan lahko pomaga zagotoviti, da telo dobi vse potrebne hranilne snovi, in lahko pripomore, da izkoristite vse prednosti fitonutrientov v svoji prehrani.

Kadar se vrste sadja, na primer rdeča jabolka, borovnice, grozdje in pomaranče, uživajo skupaj, telesu zagotovijo bogatejšo mešanico hranilnih snovi z oksidativnim učinkom, kot pa če se uživa posamezno.* Torej le zmešajte svoje solate, sadne solate in na hitro popečene jedi. Ne pozabite na uživanje barvno pestrih živil. Sadje in zelenjava imata svoja edinstvena barvila in fitonutriente, različne so tudi ravni hranilnih snovi z antioksidativnim učinkom, zato je koristno uživati zelo raznovrstna živila pestrih barv.

image
Foto: Herbalife

Naša rešitev


ROSEGUARD Telesu zagotavlja 100 % priporočenega dnevnega vnosa vitaminov A in C, ki imata vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Več informacij: www.herbalife.si

* Vitamini in minerali imajo vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.