Predstavitvena informacija

Zdravja ne moremo kupiti, lahko pa poskrbimo za lažje okrevanje

Bolezni, kot so rak, možganska kap ali srčni infarkt, ne moremo predvideti, lahko pa ogromno naredimo sami z zdravim načinom življenja, da takšno diagnozo preprečimo. Število oseb, ki zbolijo za katero od težjih bolezni, med katerimi je tudi rak, se povečuje.

Objavljeno
26. november 2018 08.08
Posodobljeno
26. november 2018 08.09
Foto: Getty Images/istockphoto
Nihče od nas ne želi razmišljati o hudih trenutkih, ko nas lahko doleti takšna diagnoza. Vendar je rak bolezen, ki bi ji moral vsak od nas nameniti veliko pozornosti. Če zbolimo za tako hudo boleznijo, je potreben dolgotrajen proces zdravljenja.
 

Finančna varnost v primeru hujših bolezni

Zdravja žal ni mogoče kupiti, lahko pa si v teh težkih trenutkih omogočite hitrejše okrevanje in lažje prebrodite negotove trenutke. Takšna bolezen prinese veliko sprememb v način življenja in povzroči izpad dohodka v primeru trajnega zdravljenja in nesposobnosti za delo. V ta namen v Vzajemni ponujajo zavarovanje za primer raka, da se lažje spoprimete z omejitvami, ki jih prinaša bolezen. Za dodatno finančno varnost pa so oblikovali tudi prvo pravo zdravstveno zavarovanje za težje bolezni pri nas, ki omogoča zavarovalno zaščito za primer 25 najpogostejših hujših bolezni, med katere se uvrščajo tudi rak, srčni infarkt in možganska kap. Če zavarovanec zboli za katero od 25 hujših bolezni, dobi izplačano zavarovalnino, izbiramo pa lahko med zavarovalnimi vsotami od 10.000 do 100.000 evrov. Prednost tega zavarovanja je, da v večini primerov hujših bolezni zavarovalno kritje ne preneha, pač pa lahko kljub izplačilu zavarovalnine ostanemo še naprej zavarovani. Zavarovanje je oblikovano tako, da zavarovalno vsoto prejmemo trikrat v času trajanja zavarovanja.

Zavarovanje za težje bolezni vam omogoča lažjo dostopnost do zdravljenja, saj si z njim zagotovite prepotrebna finančna sredstva v primeru, da zbolite za eno od najpogostejših hujših bolezni.

Z izplačano zavarovalnino si lahko:
 
  • krijete stroške za boljša ali drugačna zdravila, tehnične pripomočke,
  • krijete kakovostnejše terapije, operacije v tujini, dodatno nego na domu ipd.,
  • krijete dodatne storitve, kot sta okrevanje v zdravilišču, alternativno zdravljenje ipd.,
  • nadomestite izpad dohodka zaradi odsotnosti z dela,
  • odplačate kredit ali dolgove,
  • izboljšate kakovost življenja, ki jo je bolezen poslabšala (npr. posegi v stanovanju).

Posebna ugodnost ob sklenitvi zavarovanja

Ob sklenitvi zavarovanja za težje bolezni prejmete brezplačno preventivno analizo Vzajemna NutriCheck z napotki, katera hranila so glede na vaš genski zapis najbolj primerna. Rezultati analize temeljijo na znanstvenih odkritjih s področja nutrigenetike in so prilagojeni za vsakdanjo uporabo z namenom izboljšanja kakovosti vašega življenja. Brezplačna ugodnost pripada zavarovancem po preteku treh mesecev trajanja zavarovanja in plačilu treh mesečnih premij.

image
Foto: Getty images


Nasvet: Mlajši ko se odločate za sklenitev zavarovanja, nižja bo vaša premija. Zato se zavarujte za težje bolezni še danes. Zavarovanje lahko sklenete v naših poslovalnicah, dogovorite pa se lahko tudi za obisk našega svetovalca na brezplačni številki 080 20 60 ali na www.vzajemna.si.

image
Foto: Vzajemna zdravstvena zavarovalnica