Predstavitvena informacija

Ziher je ziher: do specialista hitreje in ugodneje

Če bo zdravje, bo vse drugo prišlo samo od sebe, pravijo. Pa ga včasih še vedno premalo cenimo in se njegove resnične vrednosti zavemo šele, ko se nam kaj pripeti ali zbolimo.

Objavljeno
15. april 2019 08.05
Posodobljeno
15. april 2019 08.06
Zdravje naj bo na prvem mestu. Foto: Getty Images
Promo
Promo

Zlasti kadar gre za resnejše težave, je hitro zdravljenje še kako pomembno. A do njega žal ne moremo vedno dostopati, saj so čakalne vrste v javnem zdravstvu dolge in je lahko prepozno, še preden pridemo na vrsto. Zato se ravnajmo po načelu »ziher je ziher« in ukrepajmo preventivno.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je 1. 1. 2019 na prvi pregled v specialističnih ambulantah ali na izbrano zdravstveno storitev čakalo 131.348 oseb, kar 40 odstotkov nad dopustno mejo.


Dovolj je čakanja
Ste dobili napotnico za operacijo, a boste morali nanjo čakati več mesecev? Ste v duševni stiski, pa ne morete takoj k psihologu, ker so vsi v vaši okolici zasedeni, čakalna doba pa je najmanj tri, če ne šest mesecev? Zdravstveno zavarovanje Specialisti z asistenco vam omogoča hiter dostop do specialista, diagnostične preiskave, fizioterapije in psihološke pomoči, ko jo potrebujete. Z njim lahko v samoplačniški ambulanti pridete na vrsto že v približno desetih dneh.

Zavarovanci, ki so zaradi bolezni ali nezgode izkoristili zdravstvene storitve zavarovanja Specialisti z asistenco, so se v aktivno življenje vrnili povprečno tri mesece prej kot tisti brez zavarovanja.


Vas zanima še drugo mnenje?
Če imate pomisleke o diagnozi, ki so vam jo postavili, ali se vam porajajo dvomi o predpisanem zdravljenju, lahko za mnenje zaprosite še mednarodne strokovnjake, ne da bi vam bilo treba za to odpotovati v tujino. V najkrajšem možnem času vam bodo namreč odgovorili pisno.

Zakaj boste prihranili, tudi če greste k samoplačniku
Ob sklenitvi zavarovanja Specialisti z asistenco tudi pomembno prihranite, saj Adriatic Slovenica tistim, ki ste ali še boste pri njih sklenili dopolnilno zdravstveno zavarovanje, za ta paket prizna 10 % popusta. Vas zanima več? Preverite tu