Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Razno

Novi strokovni direktor

Pediatrična klinika: S ponedeljkom prihaja Marko Pokorn
Marko Pokorn je nekoč soustvarjal <em>Našo malo klinik</em><em>o, </em>nagrajeno humoristično nanizanko, zdaj pa bo strokovno vodil pravo.
Marko Pokorn je nekoč soustvarjal <em>Našo malo klinik</em><em>o, </em>nagrajeno humoristično nanizanko, zdaj pa bo strokovno vodil pravo.
30. 8. 2019 | 19:56
2:39
Ljubljana – Pediater in infektolog Marko Pokorn z infekcijske klinike UKCL bo po strokovnem pooblastilu generalnega direktorja ljubljanskega UKC Janeza Poklukarja strokovno vodil Pediatrično kliniko. Nasledil bo zdravnika Janeza Jazbeca, delati pa bo začel prihodnji teden.
Brigite Ferlič Žgajnar
Po opravljenem študiju medicine v Ljubljani se je doc. dr. Marko Pokorn specializiral za pediatrijo in infektologijo. Od leta 1993 je delal na otroškem oddelku infekcijske klinike kliničnega centra v Ljubljani. Leta 2017 je bil med nominiranci za Delovo osebnost, približno leto dni pa je tudi Delov gostujoči avtor. Skupaj s svojim kolegom iz Hrvaške je maja v Ljubljano pripeljal konferenco Espid – Evropsko združenje za otroške nalezljive bolezni, ki je na Gospodarsko razstavišče privabila več kot 2300 udeležencev. Na ljubljanski medicinski fakulteti je 53-letni Pokorn, sin pravnika in muzikologa Danila Pokorna in pediatrinje Vilme Pokorn, predavatelj na katedri za infekcijske bolezni in epidemiologijo.
Zabaven in strokoven
Ob nominaciji za Delovo osebnost smo o njem v Delu zapisali: Zdravnik je že 24 let. V tem času je v urgentni ambulanti infekcijske klinike pregledal in zdravil več tisoč bolnih otrok. Starši ga v spletnih klepetalnicah opisujejo kot strokovnega, predanega, prijaznega, dostopnega in – zabavnega. Zaradi strokovnosti in nesebične predanosti ga cenijo študenti in sodelavci. »Ko odhaja s klinike, reče: 'Dej, če boš kej rabil, pa poklič,'« pojasni zdravnik Klemen Dovč, zakaj Pokornu »nenehno zvoni telefon«. Zdravi otroke z okužbami dihal, okužbami kosti in sklepov, z zapleti po noricah, s kawasakijevo boleznijo, ki lahko povzroči trajne okvare srca in žil, otroke s sepso ali bakterijskim meningitisom, ki se ju zdravniki najbolj bojijo, saj sta lahko smrtno nevarna.
Sicer pa se je Pokorn uveljavil tudi kot dramaturg in scenarist. Med drugim je z Brankom Đurićem - Đurom soavtor nanizanke Naša mala klinika, ki je od leta 2004 do 2007 prejela štiri viktorje za najboljšo igrano TV-oddajo, leta 2007 pa na Hrvaškem še nagrado večernjakov ekran za najboljšo igrano oddajo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine