Revoltirana anketa: Slovenijo najbolj ogrožajo zastale strukturne spremembe

Velika večina sodelujočih je prepričana, da največjo grožnjo Sloveniji predstavlja slabo delo vlade.

Objavljeno
12. januar 2017 13.14
*jer* Slovenska vlada, zastave, napisi - Sobotna/
Mo. B.
Mo. B.

V tokratni Revoltirani anketi smo vas spraševali, kaj predstavlja največjo grožnjo Sloveniji. Med šestimi ponujenimi odgovori je skoraj polovica sodelujočih (približno 45 odstotkov) izbrala odgovor, ki je za največjo grožnjo označil nesposobnost vlade, da izpelje strukturne reforme.

Daleč zadaj sledijo drugi odgovori. Da so največja grožnja množične migracije v Evropo, meni nekaj manj kot 18 odstotkov sodelujočih. Kanček manj kot deset odstotkov vidi največjo grožnjo v rastočih balonih na finančnih trgih. Okoli sedem odstotkov je zaskrbljenih predvsem nad naraščajočo nestabilnostjo v evropski soseščini, najmanj sodelujočih (manj kot štiri odstotke) pa skrbi zaostrovanje odnosov med Rusijo in EU.

Okoli 16 odstotkov jih je mnenja, da Slovenija ni ogrožena država.

Tudi v novi anketi ostajamo pri vprašanju, povezanem z varnostjo. Zanima nas, ali se strinjate, da lahko policija brez odredbe sodišča brska po spletni komunikaciji državljanov. Zaupate presoji policistov, mislite, da je to še en korak k popolnoma nadzorovani družbi ali pa je treba na prvo mesto postaviti varnost? Vabljeni k sodelovanju. Svoj glas lahko tudi utemeljite.