Revoltirana anketa: Uber v Sloveniji ni zaželen

Velika večina sodelujočih v anketi Uberju ni naklonjena.

Objavljeno
05. januar 2017 13.36
Uber
Mo. B.
Mo. B.

V tokratni Revoltirani anketi smo vas spraševali, ali podpirate prihod Uberja v Slovenijo. Velika večina sodelujočih (nekaj več kot 67 odstotkov) pravi, da ne, saj da bo služil na račun prekarnih delavcev, denar pa ne bo ostal v Sloveniji. Kanček manj kot 33 odstotkov pa je prepričanih, da bi se z njegovim prihodom izboljšale prevozniške storitve, znižale cene prevozov, z njimi pa bi v svet taksijev prišla sodobna tehnologija.

Da je Uber korak v pravo smer, je prepričan tudi Jože Kastelic, ki je svoj glas tudi utemeljil. »Konkurenca je zdrava! Za varnost potnikov in avtomobilov so predpisi! Večina denarja (75 odstotkov) ostane šoferjem, od preostalih 25 odstotkov se krijejo stroški Uberja v Sloveniji, od profita se plača davek v Sloveniji − večina denarja torej ostane v Sloveniji«.

Bolj zadržan je Franc Prešeren, ki piše, da številna vprašanja ostajajo brez odgovorov, zato je treba biti previden. »Ne prihaja, ker bi nas imel rad, marveč, ker bi rad pobral denar, za katerega meni, da se mu ponuja.«

V novi Revoltirani anketi pa vas sprašujemo, kaj po vašem mnenju najbolj ogroža Slovenijo. Finančna kriza, nesposobnost vlade, zaostrovanje mednarodnih odnosov, nestabilnost v soseščini, migracije, nič od naštetega? Vabljeni k sodelovanju, svoj glas lahko tudi utemeljite ali pa nam daste povsem svoj odgovor.