Otroci in najstniki še vedno potrebujejo starševske poljube in objeme

V času, ko izgubljamo občutek varnosti in nadzora nad našim bivanjem, zdravjem, socialnimi stiki, objemi, poljubi in dotiki, ki se jim moramo izogibati, se v pogovoru s socialno pedagoginjo in družinsko terapevtko Melito Kuhar vseeno dotikamo.

Objavljeno
14. marec 2020 06.00
Posodobljeno
20. marec 2020 16.53
Melita Kuhar, socialna pedagoginja, družinska terapevtka in avtorica treh knjig: Iskreno o partnerstvu, Iskreno o vzgoji in najstnikih ter Iskreno o intimnosti, ki je izšla konec februarja.
 FOTO: Jože Suhadolnik
Je avtorica treh knjig: Iskreno o partnerstvu, Iskreno o vzgoji in najstnikih ter Iskreno o intimnosti, ki je izšla konec februarja.Vstopim v prostore njene svetovalnice na Parmovi, pozdravi me že na vratih, energična, očarljiva ženska s širokim nasmehom in močno, samozavestno, celo avtoritativno držo. Na njeni mizi tablica z napisom This Girl Can. Ta punca lahko.Zelo ameriško, rečem, ko se usedem na stol poleg mizice, na kateri so skledice z bonboni, oreščki. Včasih si je kakšne stvari dobro sposoditi od Američanov, reče, pri nas so vsaj naši generaciji predolgo govorili, da nekaj ne bo šlo, da ni mogoče. Jaz verjamem, da ...