Evforija na hrvaški, obup na angleški strani (FOTO + VIDEO)

V fotogaleriji si oglejte čustvene odzive navijačev na tekmi med Anglijo in Hrvaško.
Fotografija: Hrvati so slavili prvo uvrstitev v finale. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Hrvati so slavili prvo uvrstitev v finale. FOTO: AFP

Moskva – Tekmo, ki odloča o potniku v finale nogometnega svetovnega prvenstva, navijači vedno spremljajo nadvse čustveno. Nič drugače ni bilo tokrat, ko je Hrvaška premagala Anglijo z 2:1.

Če so bili po prvem polčasu bolj zadovoljni Angleži, so se v hrvaškem taboru veselili v 68. minuti, ko je zadel Ivan Perišić, še bolj pa po podaljšku, ki ga je odločil Mario Mandžukić.



Že v peti minuti je za hitro vodstvo Angležev oskrbel Kieran Trippier, ki je zadel iz prostega strela. Hyde park je ob njegovem golu eksplodiral.



Da bi si lahko nocojšnji polfinalni spektakel z Anglijo z živo na Lužnikih ogledalo kar največ kockastih navijačev (vsaj toliko kot otoških), je pred tekmo iz Zagreba proti Moskvi vzletelo tudi velikansko potniško letalo boeing 777-300ER, na katerem je bilo kar 457 nogometnih navdušencev. To je bilo sploh največje potniško letalo doslej na stezi zagrebškega letališča Franjo Tuđman.

Razočaranje po porazu je bilo na angleški strani neizmerno. FOTO: Reuters
Razočaranje po porazu je bilo na angleški strani neizmerno. FOTO: Reuters


Tudi politični vrh


Zakupila ga je ena od turističnih agencij, tamkajšnji prevoznik Croatia Airlines pa je dodal, da je danes s kar šestimi izrednimi poleti proti Moskvi prepeljal še več večjih skupin navijačev, med njimi je bil tudi pomemben del političnega vrha s predsednikoma vlade in sabora Andrejem Plenkovićem in Gordanom Jandrokovićem, ki sta proti Rusiji odletela na lastne stroške in v reprezentančnih dresih. Na Hrvaškem so sicer v ponedeljek razgrabili še približno 3000 dodatnih vstopnic za današnji obračun (od 20. uri na Lužnikih), že pred tem so jih navijači kupili kakih 6500.

Trg bana Jelačića je po uvrstitvi v finale eksplodiral. FOTO: Damjan Tadić/Cropix
Trg bana Jelačića je po uvrstitvi v finale eksplodiral. FOTO: Damjan Tadić/Cropix

Komentarji: