Eksplozija: na Trgu bana Jelačića več kot 15.000 navijačev v transu (VIDEO)

Duška so si v hotelu dali tudi hrvaški reprezentanti, slavje brez konca po vseh kotičkih Hrvaške in v Mostarju.
Fotografija: Središče Zagreba je ponorelo. Foto Antonio Bronić/Reuters
Odpri galerijo
Središče Zagreba je ponorelo. Foto Antonio Bronić/Reuters

Navijaški evforiji po včerajšnji četrtfinalni zmagi nad gostitelji nogometnega svetovnega Rusiji na Hrvaškem ni bilo konca. Dramo, ki se je končala šele z izvajanjem najstrožjih kazni, je več kot 15.000 navdušenih navijačev kot v transu – prek velikega ekrana – spremljalo tudi na Trgu bana Josipa Jelačića, kjer se je čas ustavil, po doseženih zadetkih pa je huronsko vsesplošno rajanje trajalo tudi po pet minut. Privrženci v popolnem deliriju so se metali v vodnjake, skakali po avtomobilih, bakle so gorele na vsakem koraku. Nič drugače ni bilo niti v sosednji Bosni in Hercegovini, Mostar je eksplodiral po zmagi, ki jo je pospremil veličasten ognjemet.



Po mizah


Seveda so si duška dali tudi v hrvaškem reprezentančnem taboru, v hotelu se je še nekaj ur po preboju v polfinale pelo (predvsem domovinske pesmi na čelu z Mojo domovino), skakalo, norelo. Tudi po mizah, v čemer so prednjačili Dejan Lovren, Luka Modrić, Šime Vrsaljko in Domagoj Vida, kar je na družbenih omrežjih priobčil (nihče drug kot) selektor Zlatko Dalić.


»Ste čudež, svetovni čudež«


»Ognjene sanje se nadaljujejo! Hrvaška po še enem trilerju v polfinalu. Fantje so pustili srce na igrišču, zdaj pa spektakel – Anglija v Moskvi. Tej generaciji se je posrečilo v še eni dramatični, šokantni tekmi po enajstmetrovkah izločiti gostitelje Ruse. Veselite se, napijte se, uživajte! Bravo, bravo, mojstri! Ste čudež, svetovni čudež, kako izjemna zgodba! Zdaj pa Angleži. Tudi njih lahko zrušimo, lahko gremo vse do finala. To je čudežna generacija, ki se ji je v Rusiji vse povrnilo. Zasluženo,« so evforiji sledili pri Jutarnjem listu.



Sreča dodeljena Modriću


Pri Večernjem listu pa so v nekoliko bolj umirjenem tonu zapisali: »Hrvaška je v polfinalu svetovnega prvenstva in tam bo odigrala še en zgodovinski obračun z Anglijo. Dolgo smo lomili ruski odpor in se trudili, se vrnili po zaostanku z 0:1, a pred vrata raja stopili po boljšem izvajanju enajstmetrovk.« Hrvatom so se priklonili tudi tuji mediji. Nekaj zgovornih naslovov: »Hrvaška – 20 let pozneje« (L'Equipe), »Rakitić, od človeka, ki je streljal enajstmetrovke slabše od psa svoje tašče, do hrvaškega heroja« (Marca), »Sreča dodeljena Modriću« (As).

Foto Antonio Bronić/Reuters
Foto Antonio Bronić/Reuters

Foto Denis Lovrović/AFP
Foto Denis Lovrović/AFP


Bravo, sosedi


Tudi družbena omrežja so pregorela ob odzivih na uspeh Hrvatov, ki so jim ga privoščili mnogi športni asi, tudi slovenski. »Bravo, sosedi«, je denimo čivknil novopečeni NBA-jevec Luka Dončić.


 

Komentarji: