Neymar doslej na tleh preležal kar 14 minut (VIDEO)

Statistiki iz švicarske medijske mreže RTS so izračunali, da je Neymar na SP odigral 360 minut, od tega pa kar 14 minut preležal na tleh.
Fotografija: Neymar je svoje povprečje izdatno izboljšal na zadnji tekmi proti Mehiki (pet minut in pol). FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Neymar je svoje povprečje izdatno izboljšal na zadnji tekmi proti Mehiki (pet minut in pol). FOTO: Reuters

Danes se bo ob 20. uri pričela poslastica četrtfinalnih bojev na svetovnem prvenstvu. V Kazanu, šestem največjem ruskem mestu, se bosta pomerili reprezentance Brazilije in Belgije, moštvi, ki prisegata na napadalen in atraktiven nogomet.

Brazilci, ki so jim številni strokovnjaki pred prvenstvom pripisovali največ možnosti za osvojitev naslova, doslej niso navdušili, vendar so se brez večjega naprezanja prebili med najboljših osem. Kot običajno je največ pozornosti požel njihov prvi zvezdnik Neymar, ki je z golom in asistenco odločil srečanje osmine finala proti Mehiki (2:0).

Vendar je medije, še posebej pa spletne komentatorje še bolj vznemirilo njegovo simuliranje. Statistiki iz švicarske medijske mreže RTS so izračunali, da je na SP odigral 360 minut, od tega pa kar 14 minut preležal na tleh, hlineč poškodbo, kar pomeni približno tri minute in pol na tekmo. Svoje povprečje je izdatno izboljšal na zadnji tekmi (pet minut in pol).

Takšno obnašanje Brazilca ni nič novega, v nogometnih krogih je že dalj časa znan kot sicer izvrsten napadalec, ki pa za dosego cilja ne izbira sredstev.



Neymarja so številni strokovnjaki z mehiškim selektorjem Juanom Carlosom Osoriem na čelu obtožili, da je »sramota za nogomet«, vseeno pa v njegov prid govorijo številke: utrpel je namreč kar 23 prekrškov, poleg tega pa njegova reprezentanca zmaguje. Če bo tako tudi proti Belgiji, bo zvezdnik francoskega PSG utišal še več kritikov.

Komentarji: