Fotograf, ki je na SP doživel trenutke slave, bo dopustoval na Hrvaškem

Hrvaška turistična skupnost je sporočila, da je fotoreporterja Corteza povabila, da z družino za sedem dni brezplačno obišče Hrvaško.
Fotografija: »Tovrstnega povabila se ne zavrača. V čast mi bo priti na Hrvaško. Po tekmi z Angleži in slavju s hrvaškimi igralci čutim povezanost z vašo državo, za katero sem navijal v finalu«, je povedal Cortez. FOTO: Carl Recine/Reuters
Odpri galerijo
»Tovrstnega povabila se ne zavrača. V čast mi bo priti na Hrvaško. Po tekmi z Angleži in slavju s hrvaškimi igralci čutim povezanost z vašo državo, za katero sem navijal v finalu«, je povedal Cortez. FOTO: Carl Recine/Reuters

Zagreb – Mehiški fotoreporter francoske agencije AFP Yuri Cortez je svoje trenutke slave doživel po polfinalni tekmi SP, ko so ga evforični hrvaški nogometaši podrli na tla. Fotografu je sicer kljub temu uspelo narediti nekaj dobrih posnetkov, nogometaši pa so mu nato pomagali vstati.
 
Hrvaška turistična skupnost (HTZ) je danes sporočila, da je fotoreporterja povabila, da z družino za sedem dni brezplačno obišče Hrvaško.
 
Corteza je osebno poklical direktor HTZ Kristijan Staničić, družina 53-letnega vodje mehiškega dopisništva AFP pa naj bi Hrvaško obiskala konec avgusta ali v začetku septembra. Kot so dodali v današnjem sporočilu za javnost, je edino, kar bo družina simpatičnega Salvadorca potrebovala za počitnice, dobra volja in fotoaparat. Družina Cortez bo najprej prišla v Zagreb, na to pa bo obiskala naravne lepote v celinskem delu države, kot tudi hrvaško obalo in otoke, so napovedali gostitelji.

Četudi na tleh, je Cortezu uspel dober posnetek veselja Mandžurića, ko je z golom odločil izid tekme. FOTO: Yuri Cortez/AFP
Četudi na tleh, je Cortezu uspel dober posnetek veselja Mandžurića, ko je z golom odločil izid tekme. FOTO: Yuri Cortez/AFP

 

Cortez je v finalu navijal za Hrvaško


»Tovrstnega povabila se ne zavrača. V čast mi bo priti na Hrvaško. Po tekmi z Angleži in slavju s hrvaškimi igralci čutim povezanost z vašo državo, za katero sem navijal v finalu«, je povedal Cortez v telefonskem pogovoru s Staničićem.



V HTZ so poudarili, da je nedavno nogometno svetovno prvenstvo v Rusiji med drugim obeležila anekdota s slavja hrvaških nogometašev po zadetku hrvaškega reprezentanta Marija Mandžukića v podaljšku tekme proti Angliji, ki je Hrvaški odprl vstop v finale tekmovanja.



Poleg nepozabnega dogodka v Moskvi je Cortez med svojo kariero med drugim fotografiral tudi posledice naravnih nesreč, humanitarnih kriz in vojn na različnih koncih sveta.

Komentarji: