Mačji Nostradamus napovedal: Prva zmaga na mundialu Rusiji (FOTO in VIDEO)

Tudi Rusi imajo svojega živalskega jasnovidca, ki napoveduje izide tekem na svetovnem nogometnem prvenstvu.
Objavljeno
14. junij 2018 10.50
Posodobljeno
14. junij 2018 11.09
Ahil se je že izkazal za uspešnega jasnovidca. FOTO: Dylan Martinez/Reuters
M.K.
M.K.
Živali, ki napovedujejo izide tekem na nogometnih prvenstvih, so že stalnica. Eden najbolj slavnih je bil hobotnica Paul, ki je prerokoval na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki leta 2010 in tudi pravilno napovedal zmagovalca prvenstva Španijo.In tudi Rusi so za letošnje prvenstvo našli svojega živalskega Nostradamusa. To je gluhi jasnovidni mačkon Ahil, ki je že napovedal prvega zmagovalca. Na uvodni tekmi med gostitelji Rusi in Savdsko Arabijo bodo zmagali nogometaši domačega moštva.

image
Njegova taktika je izbira ”prave” posode s hrano. FOTO: Dylan Martinez/Reuters


In kakšna je Ahilova taktika napovedovanja izidov? Predenj postavijo dve posodi s hrano, označeni z zastavami obeh moštev, maček pa izbere eno. In tista ekipa bo zmagala. Ali je Ahil dejansko jasnoviden, bomo sicer videli šele danes nekaj pred sedmo uro zvečer. Maček je sicer (menda precej uspešno) že napovedoval izide na pokalu konfederacij 2017.

Ahil je eden od slavnih mačkov iz slovitega muzeja Ermitaž v St. Peterburgu. Štirinožne kosmatinke so del zgodovine tega muzeja, njihova naloga pa je lovljenje miši.