Nemci po izpadu tarča posmeha, Linekerjev rek ne drži več (VIDEO)

Nogomet ostaja preprosta igra. Še vedno 22 mož 90 minut teče za žogo, vendar Nemci niso več nepremagljivi.
Fotografija: Če so Nemci do včeraj v nogometnih šalah veljali za tiste, ki smešijo druge, se je situacija po izpadu s SP spremenila. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Če so Nemci do včeraj v nogometnih šalah veljali za tiste, ki smešijo druge, se je situacija po izpadu s SP spremenila. FOTO: Reuters

Po tesni zmagi nad Švedsko se je zdelo, da se zgodba o nemškem uspehu nadaljuje. Znameniti citat Garyja Linekerja, da je nogomet preprosta igra, v kateri 22 mož 90 minut teče za žogo, na koncu pa zmagajo Nemci, je bil po zmagovitem goli Tonija Kroosa v 96. minuti znova aktualen. A ne za dolgo.

Če so Nemci do včeraj v nogometnih šalah veljali za tiste, ki smešijo druge, se je situacija po presenetljivem porazu (0:2) z Južno Korejo in – posledičnem izpadu s svetovnega prvenstva – spremenila.

Družabna omrežja so hitro preplavile objave uporabnikov, ki so si Nemce – SP so v skupinskem delu končali prvič po letu 1938 – tako ali drugače privoščili. Uporabnik, ki si je na twitterju za psevdonim izbral kar ime princa Charlesa, je zapisal, da Nemci z ruskih tal niso tako hitro odšli vse od leta 1945, pri tem je imel v mislih seveda poraz v drugi svetovni vojni.



Neki drugi uporabnik twitterja je Nemčijo primerjal z Arsenalom, češ da obe ekipi vselej zasedeta 4. mesto. Razlika je le v tem, da Arsenal tekmuje v prvenstvu, kjer nastopa dvajset ekip, Nemci pa so bili v svoji skupini zadnji.



Popravil se je tudi Lineker, sicer zelo aktiven in piker uporabnik twitterja, ki še vedno trdi, da je nogomet preprosta igra. Še vedno 22 mož 90 minut teče za žogo, vendar Nemci niso več nepremagljivi.



Na drugi strani so se še bolj kot Južni Korejci veselili Mehičani, ki so zaradi poraza Nemčije na že sedmem svetovnem prvenstvu zapored napredovali v osmino finala, četudi so s Švedi izgubili z 0:3. Svojim vzhodnoazijskim odrešiteljem so se zahvalili kar pred njihovo ambasado v Ciudadu de México.

Komentarji: