Obšla ga je slabost, zato je potreboval zdravniško pomoč

Zmagoviti zadetek Marcosa Roja je Diego Maradona proslavil s skokom na noge, nato pa še s kazanjem sredincev.
Fotografija: Televizijske kamere so ujele Maradono, kako se burno odziva na potek tekme. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Televizijske kamere so ujele Maradono, kako se burno odziva na potek tekme. FOTO: AFP

Sankt Peterburg – Zmaga Argentine nad Nigerijo, s katero so si gavči zagotovili napredovanje v osmino finala svetovnega prvenstva, je bila živčna vojna za marsikaterega argentinskega navijača. Trepetanje do zadnjega pa je očitno bilo nekoliko preveč za Diega Maradono, ki je po tekmi potreboval zdravniško pomoč.

Nekdanjega argentinskega reprezentanta je po poročanju argentinskih medijev po zadnjem sodniškem pisku obšla slabost. FOTO: AFP
Nekdanjega argentinskega reprezentanta je po poročanju argentinskih medijev po zadnjem sodniškem pisku obšla slabost. FOTO: AFP


Nekdanjega argentinskega reprezentanta, ki je tekmo vidno živčen spremljal s tribune za VIP-goste na stadionu v Sankt Peterburgu, je po poročanju argentinskih medijev po zadnjem sodniškem pisku obšla slabost.



Posnetek, objavljen na družbenih omrežjih, kaže, kako sta mu dva moška morala pomagati do lože, kjer sta ga nato pregledala zdravstvena delavca.


 

Imel je močno povišan pritisk


Po navedbah argentinskih medijev se je 57-letnemu »zlatemu dečku« argentinskega nogometa močno dvignil pritisk. Njegovo stanje se je nato umirilo, tako da je lahko pozneje sam zapustil stadion.

Maradona, ki je Argentino leta 1986 popeljal do drugega naziva svetovnih prvakov v njeni zgodovini, je v preteklosti že imel resne zdravstvene težave. FOTO: AFP
Maradona, ki je Argentino leta 1986 popeljal do drugega naziva svetovnih prvakov v njeni zgodovini, je v preteklosti že imel resne zdravstvene težave. FOTO: AFP


Pred tem so televizijske kamere Maradono ujele, kako se burno odziva na potek tekme. Zmagoviti zadetek Marcosa Roja v 86. minuti je tako proslavil s skokom na noge, nato pa še s kazanjem sredincev nekomu v občinstvu.

Maradona, ki je Argentino leta 1986 popeljal do drugega naziva svetovnih prvakov v njeni zgodovini, je v preteklosti že imel resne zdravstvene težave. Med drugim se je menda zdravil zaradi zasvojenosti s kokainom, leta 2007, ko je preživel en mesec v bolnišnici, pa je bil domnevno povsem blizu smrti.


Začutil je tudi bolečine v vratu


Ikona argentinska nogometa je, potem ko je prejel zdravniško pomoč, svoje navijače in privržence pomiril z izjavo, da je z njim vse v najlepšem redu in da se počuti dobro.

Sedeminpetdesetletni Maradona je prek Facebooka sporočil, da ni v bolnišnici ter je tako zanikal govorice, da je ostal v bolnišnici na opazovanju. Zdravnik na štadionu mu je svetoval, naj si ne ogleda drugega polčasa do konca in se odpravi v hotelsko sobo: »Vendar sem želel ostati, saj smo na tej tekmi tvegali vse. Kako bi lahko odšel? Vsem vam pošiljam poljube ter se vam zahvaljujem za podporo.« Maradona je še razkril, da je ob polčasu začutil močne bolečine v vratu.

Po koncu tekme so iz njegovega tabora objavili fotografije, kako sedi v luksuznem zasebnem letalu na letu za Moskvo, dobrega razpoloženja.

Komentarji: