»Uničili smo jih kot oni naše apartmaje, ko pridejo k nam na počitnice«

Kaj so o zmagi ognjevitih čivkali na twitterju?
Fotografija: Zmaga hrvaške na polfinalni tekmi v Rusiji se bo zapisala v zgodovino. FOTO: Antonio Bronic/Reuters
Odpri galerijo
Zmaga hrvaške na polfinalni tekmi v Rusiji se bo zapisala v zgodovino. FOTO: Antonio Bronic/Reuters

O sredini polfinalni tekmi na stadionu Lužniki v Rusiji, kjer je z 2 : 1 slavila Hrvaška, se bo zagotovo govorilo ne le do finalne tekme svetovnega prvenstva, ampak bo ta zgodovinski uspeh v nogometu zapisan mnogo dlje. Hrvaška je na nogah, Anglija na tleh, je o odzivih v medijih in slačilnicah zapisala kolegica Mojca Finc. Zbrali smo nekaj odzivov znanih, pa tudi drugih, ki so o zmagi Ognjenih čivkali na twitterju.

Slovenski košarkarski »čudežni deček« Luka Dončić, ki je pred dvema dnevoma tudi uradno podpisal pogodbo z NBA moštvom Dallas Mavericks, je brez besed – le z dvema hrvaškima zastavama povedal vse.



Za zmago je sosedom čestital tudi slovenski predsednik Borut Pahor.



Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović, ki je pred tekmo Donaldu Trumpu in Theresi May podarila hrvaška dresa z njunima imenoma, je na twitterju pred tekmo zapisala: Vsi skupaj za Hrvaško.



Britanska premierka Theresa May je čivknila: »Tokrat nas ne bo, a je bilo odlično popotovanje, ki je državo naredilo ponosno. V soboto bomo vihrali z zastavo.«



Iz Kensingtonske palače so zapisali: »Razumemo, kako razočarano se Anglija počuti v tem trenutku, vendar ne bi mogli biti ponosnejši na našo ekipo in bi morali hoditi z dvignjenimi glavami. Imeli ste odlično svetovno prvenstvo, ki se je zapisalo v zgodovino in dalo nam – oboževalcem nekaj, v kar verjamemo. Vemo, da bo ta angleška ekipa naredila še veliko.«



Zlatan Ibrahimović, švedski nogometaš s hrvaškimi koreninami, je dan pred tekmo tvitnil: »Do zdaj ste imeli odličen turnir. Čas je za polfinale. Bodite kot Zlatan – zmagajte.«



Televizijec in novinar Piers Morgan se je med tekmo ves čas odzival na twitterju:  sprva je predvideval, da bo rezultat tekme 2 : 1 za Angleže, nato je povzel citat Billa Shanklyja, ki pravi »nekateri mislijo, da je nogomet vprašanje življenja ali smrti. Zagotavljam vam, da je veliko bolj resno kot to.« Nato se je zelo razveselil prvega zadetka Anglije, zapisal znano »Prihaja domov«. Ves čas je angleške nogometaše spodbujal z besedami: Angleška ekipa je boljša, hitrejša, močnejša, bolje organizirana, mi to zmoremo. Nato je čivknil »drek«, še vedno bodo šli domov. Medtem ko je v zadnjem delu še imel nekaj upanja za angleško zmago, je po tem, ko je bilo že jasno, kdo je zmagovalec, čivknil:

»Ne prihaja domov. Mi pa gremo.«



»Uničili smo jih kot oni naše apartmaje, ko pridejo k nam na počitnice,« je čivknila uporabnica twitterja iz Splita.



9gag, ki se na svetovno dogajanje ves čas odziva s humorjem in satiro, je na svojem računu na twitterju objavil zemljevid, na katerem je z rdečo označena Hrvaška, in zapisal: Čas je, da svet spozna, kje na zemljevidu je Hrvaška.



Kje na zemljevidu leži Hrvaška, pa zagotovo ve Snoop Dogg, ki je na  profilu na instagramu objavil fotografijo, na kateri je oblečen v hrvaški dres.

Snoop Dogg v hrvaškem dresu. FOTO: Instagram
Snoop Dogg v hrvaškem dresu. FOTO: Instagram


 

Komentarji: