Alonso bo izpustil Monako in nastopil na dirki Indianapolis 500

Fernando Alonso za McLaren ne bo dirkal na VN Monaka, nastopil bo na vzdržljivostni dirki Indianapolis 500.

Objavljeno
12. april 2017 14.28
N. Gr.
N. Gr.

Indianapolis - McLaren je presenetil z napovedjo, da bo Fernando Alonso izpustil veliko nagrado Monaka in se raje preizkusil na vzdržljivostni dirki Indianapolis 500. Na 101. izvedbi dirke bo Alonso nastopil prvič in poizkušal zmagati, nastopal pa bo za skupno ekipo McLarna, Honde in Andrettija. Alonso bo edini voznik ekipe na dirki.

McLaren se na legendarno preizkušnjo Indy 500 vrača po 38 letih odsotnosti. »Sem izjemno navdušen, da mi je McLaren omogčil, da se preizkusim še na Indyju. Gre za eno najbolj znanih dirk na svetu, primerja se lahko le s 24 urami Le Mansa in veliko nagrado Monaka, ki sem jo dvakrat že dobil. Bo pa Monako edina dirka v letošnjem koledarju formule 1, ki jo bom izpustil, vračam se v Montrealu na začetku junija,« je za McLarnovo spletno stran povedal Alonso.

Izkušeni Španec se zaveda, da z nekonkurenčnim Hondinim motorjem prav veliko možnosti v Monaku v vsakem primeru ne bi imel, vprašanje pa je, kako se bo znašel ob prehodu v avtomobil s Hondinim 2,2-litrskim motorjem, kakršnega bo uporabljal na Indyju.

Petintridesetletni Alonso, dvakratni svetovni prvak v letih 2005 in 2006, za McLaren-Hondo vozi tretjo sezono. Kdo bo namesto njega ob Belgijcu Stoffelu Vandoornu nastopil v Monte Carlu, vodstvo McLaren-Honde še ni sporočilo.