Bottas dobil še drugi prosti trening v Silverstoneu

Formula 1: Finski voznik Valtteri Botas je dobil oba današnja prosta treninga pred nedeljsko VN Velike Britanije.  

Objavljeno
14. julij 2017 18.15
J. M.
J. M.

Silverstone - Mercedesov voznik, Finec Valtteri Bottas je bil najhitrejši tudi na drugem današnjem prostem treningu pred nedeljsko dirko formule 1 v Veliki Britaniji. Zmagovalec zadnje dirke v Avstriji je bil tudi tokrat hitrejši od moštvenega kolega, Britanca Lewisa Hamiltona. Na popoldanskem treningu je bil Bottas za 47 tisočink sekunde hitrejši od domačega aduta, tretji pa je bil Bottasov rojak pri Ferrariju Kimi Räikkönen. Četrti čas treninga je dosegel vodilni v skupnem seštevku, Nemec Sebastian Vettel (Ferrari).

Bottas je bil najhitrejši že na prvem prostem treningu. Tudi dopoldan je bil drugi štirikratni zmagovalec VN Velike Britanije Hamilton, ki je zaostal le 0,078 sekunde, na tretje in četrto mesto sta se uvrstila dirkača Red Bulla, Nizozemec Max Verstappen in Avstralec Daniel Ricciardo, za njima pa še oba Ferrarija. Peti je bil Räikkönen, mesto za njim pa Vettel.

V točkovanju za svetovno prvenstvo je pred britansko dirko, po kateri bo tekmovanje na polovici sezone, v vodstvu Vettel, ki ima 20 točk prednosti pred Hamiltonom. Tretji je Bottas, ki za Nemcem zaostaja za 35 točk.