Bottas pred vrati Mercedesa, Massa bo odložil upokojitev

Finski dirkač Valtteri Bottas naj bi po novem letu uradno postal novi dirkač Mercedesa, poroča BBC.

Objavljeno
21. december 2016 11.10
M. Ž.
M. Ž.

London - Dirkaško moštvo Mercedes je po dolgem iskanju le našlo zamenjavo za upokojenega svetovnega prvaka Nica Rosberga. Vsaj tako trdi britanski BBC, ki poroča, da bo Nemca v prihodnji sezoni nasledil Finec Valtteri Bottas.

27-letni Finec, ki je zadnjih pet let dirkal za Williams, naj bi z Mercedesom usklajeval še zadnje podrobnosti pogodbe, prestop k novemu delodajalcu pa naj postal uraden po novem letu.

Valtteri Bottas je od leta 2013 nastopil na 78 dirkah in osvojil 411 točk. Ima devet uvrstitev na zmagovalni oder, najboljši dosežek pa je drugo mesto.

Pri Williamsu bodo Bottasu pustili oditi tudi zato, ker so se z Brazilcem Felipejem Masso že dogovorili, da odloži svojo upokojitev in tudi v prihodnji sezoni nastopa v karavani formule ena. 35-letni brazilski veteran je sicer že pred časom napovedal, da bo po sezoni 2016 sklenil svojo 15-letno dirkaško pot, a si je za prošnjo svojega dosedanjega delodajalca premislil. Massa z Williamsom še ni uradno podpisal nove pogodbe, vendar pa je to le vprašanje časa, še dodaja BBC.

Izkušeni Massa bo tako še četrto sezono zapored dirkal za Williams, njegov novi moštveni sotekmovalec pa bo 18-letni kanadski novinec Lance Stroll, ki ga je ekipa predstavila na začetku novembra, a takrat kot Brazilčevega naslednika.