Bottasu kazenski pribitek petih štartnih mest

Razlog je enak kot pri njegovem moštvenem kolegu Lewisu Hamiltonu v Avstriji: menjava menjalnika.

Objavljeno
15. julij 2017 08.35
J. P.
J. P.

Silverstone - Tudi če bo zmagovalec prejšnje dirke svetovnega prvenstva formule ena na Red Bull Ringu, Mercedesov Finec Valtteri Bottas, v današnjih kvalifikacijah enako hiter kot na obeh včerajšnjih treningih, ko si je dvakrat pokoril konkurenco, na jutrišnjem desetem dejanju sezone, veliki nagradi Velike Britanije na slovitem Sliverstonu, ne bo mogel začeti iz prve štartne vrste.

Njegov delodajalec je namreč sinoči potrdil, da bo moral v »srebrni puščici«, ki je letos zmagala že dvakrat, zamenjati menjalnik, zaradi česar bo nič kriv 27-letni Finec kaznovan s pribitkom petih štartnih mest, kar seveda pomeni, da bo lahko na dirki napadel z - v najboljšem primeru - šestega izhodišča.

Bottas je sicer na zadnjih treh preizkušnjah vselej zasedel vsaj drugo mesto in v skupni razvrstitvi po skoraj polovici sezone drži tretje mesto. Zanimivo: enako težavo je imel nazadnje, na veliki nagradi Avstrije, tudi njegov moštveni kolega, Britanec Lewis Hamilton, ki je zato štartal šele z osmega mesta in naposled ostal brez stopničk.