Casey Stoner se vrača

Dvakratni motociklistični svetovni prvak v razredu moto gp se bo jutri z ducatijem udeležil testiranj v Sepangu.

Objavljeno
01. februar 2016 10.59
Posodobljeno
01. februar 2016 10.59
reu/MOTOR-RACING-PRIX/ Former Moto GP world champion Casey Stoner of Australia prepares for an exhibition race at Albert Park ahead of the Australian F1 Grand Prix in Melbourne
J. P.
J. P.

Sepang - Dirkaška usoda nekdanjega dvakratnega (leta 2007 z ducatijem in 2011 s hondo) motociklističnega svetovnega prvaka v razredu moto gp, 30-letnega Caseyja Stonerja, je bila negotova vse do zadnjega, tik pred zdajci pa so pri Ducatiju le potrdili, da se bo priljubljeni Avstalec jutri aktivno udeležil testiranj v Sepangu.

Stoner ni bil v stiku s trenutno dirkaško elito že od leta 2012, kar pomeni, da na stezi doslej še ni vozil ob boku mlademu Hondinemu asu Marcu Marquezu, ki ga je pred tremi leti nasledil pri japonskem moštvu. Da bi se utegnil Avstralec aktivneje vrniti v motociklistično karavano, je dokazal že minuli konec tedna, ko je sodeloval na zasebnih testiranjih Ducatijeve ekipe in z zdelanimi gumami in lanskim dirkalnikom postavil povsem spodoben čas - 2:02,1.

Na katerem motociklu se bo Ducatijev ambasador in testni voznik Casey predstavil jutri, na lanskem ali novem letošnjem, moštvo še ni sporočilo. Prva uradna testiranja pred novo sezono svetovnega prvenstva so se sicer začela danes v Maleziji.