Crutchlow najhitrejši v dežju, Marquez na tleh

V kvalifikacijah dirke za VN Velike Britanije v razredu moto gp je zmagal domačin Cal Crutchlow pred Valentinom Rossijem.

Objavljeno
03. september 2016 18.23
MOTO-PRIX-GBR-MOTOGP-QUALIFYING
Š. Ro.
Š. Ro.

Silverstone - Kvalifikacije motociklistov v razredu moto gp za VN Velike Britanije v Silverstonu je domačim Britanec Cal Crutchlow (Honda LCR). Domači adut, ki je v podobnih razmerah zmagal že nazadnje v Brnu, se je najbolje znašel v dežju in osvojil prvo štartno mesto na nedeljski dirki. Najbolj se mu je približal izkušeni Italijan Valentino Rossi (Yamaha) na drugem mestu, tretji je bil Španec Maverick Vinales (Suzuki).

Španec Marc Marquez (Honda), vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva, je zasedel peto mesto. V zadnjem poskusu za izboljšanje kvalifikacijskega časa je na mokri stezi padel, a se pri tem ni resneje poškodoval.

V skupni razvrstitvi vodi Marquez (197 točk), drugi je Rossi (144), tretji pa Španec Jorge Lorenzo (138), ki je na današnjih kvalifikacijah dosegel deveti čas.

Na današnjih kvalifikacijah je bil v razredu moto2 najhitrejši Britanec Sam Lowes (Kalex), v razredu moto3 pa Italijan Francesco Bagnaia (Mahindra).