Gajser starejši v bolnišnici

Bogomir Gajser, oče in trener motokrosističnega asa Tima Gajserja, je padel na treningu in si polomil rebra.

Objavljeno
15. september 2017 17.19
Mojca Finc
Mojca Finc

Ljubljana – »Tim je pripravljen. Na treningu je vozil tako suvereno, kot da se padec prejšnji teden v Assnu sploh ne bi zgodil. Naročil sem mu, naj na finalu sezone zmaga zame,« je iz bolnišnice sporočil Bogomir Gajser, oče in trener motokrosističnega šampiona v MXGP Tima Gajserja. Gajser starejši je na včerajšnjem treningu, ki sta ga opravila s sinom v domačih Makolah, grdo padel in si pri tem polomil pet reber, eno mu je prebilo pljuča. »Premalo sem skočil, zabilo me je in vrglo na 'pukl', nisem mogel do zraka. Mislil sem, da me bo zadušilo. Zdaj je že v redu,« je povedal žilavi Gajser, ki bo v bolnišnični oskrbi ostal en teden.

Dvakratni svetovni prvak v MX2 (2015) in MXGP (2016) se je tako na finale sezone, ki je bila zanj polna vzponov in padcev, odpravil brez očeta. V Francijo sta odšla danes z bratom Nejcem, mehanikom v ekipi. Jutri Tima v Franciji čakajo kvalifikacije, v nedeljo pa zadnje letošnje dejanje v svetovnem prvenstvu. »Oče, ostani močen,« je Tim prek facebooka sporočil Bogomirju.

Slednji je vesel za izjemno sinovo regeneracijo po padcu na mivki na Nizozemskem, kjer je 21-letnik padel po tleh, nato pa je nanj priletela še 100-kilogramska honda. Zvezdnik svetovnih dirkališč bi rad naporno sezono, ki mu je postregla z zahtevnimi poglavji, končal z dobrim vtisom - stopničkami.

Mladeniča iz vasi Pečke pri Slovenski Bistrici oktobra čaka še nastop na pokalu narodov, dirki, ki ima za motokrosiste vrednost olimpijskih iger. Tam se mu bosta v dresu slovenske reprezentance pridružila še Jernej Irt in Jan Pancar. Selektor reprezentance je Bogomir Gajser. »Dotlej so še slabi trije tedni, skratka dovolj časa,« se hitrega okrevanja pred velikim tekmovanjem, ki ga bo 1. oktobra gostila Anglija, nadeja Gajser starejši.