Imola na poti vrnitve v F1

V Monzi se zatika pri denarju, zato bi lahko po črnem scenariju SP formule ena po letu 2017 ostalo brez VN Italije.

Objavljeno
18. junij 2015 09.04
reut*SPORT MOTOR RACING PRIX
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Po skoraj desetletju dirkaške suše v Imoli, kjer je nekoč formula ena redno gostovala, a je po letu 2006 ni bilo več v elitnem koledarju, bi se karavana svetovnega prvenstva utegnila vrniti na prestižno italijansko prizorišče. Po besedah večnega prvega moža formule ena Bernieja Ecclestona si vodstvo tekmovanja zelo želi v koledarju zadržati veliko nagrado Italije, a se, kot ponavadi, zatika pri denarju.

Ecclestonov predlog je, da bi se Imola na vsaki dve leti izmenjevala z drugim tradicionalnim italijanskim prizoriščem, Monzo, nekako po vzoru Nemčije, kjer sta svetovno elito izmenično gostila Nürburgring in Hockenheim, letos pa se je zalomilo, saj so na obubožanem Nürburgringu obupali nad izvedbo, Hockenheim pa je imel nato premalo časa, da bi vskočil kot nadomestni prireditelj, zato nemške preizkušnje letos ne bo.

Imola je bila dolga leta prireditelj dirk formule ena kot drugo italijansko prizorišče, tekmovanje je uradno nosilo ime VN San Marina. Leta 2006 je izpadla iz koledarja, kar zdaj grozi tudi Monzi. Po letu 2017 bi tako lahko formula ena ostala brez italijanske postaje. »Želja seveda je, toda denarja ni dovolj,« je srž težav povzel Ecclestone.