Kehmova zanikala, da Schumi lahko spet hodi

Dirkačeva predstavnica za stike z javnostmi je napovedala tožbo proti reviji Bunte, ki je objavila neresnične informacije.

Objavljeno
03. januar 2016 11.49
J. P.
J. P.

Gland - Natanko dve leti po tragični smučarski nesreči, v kateri je utrpel hude poškodbe glave, je nekdanji serijski šampion formule ena Michael Schumacher spet na tapeti. Sposodil si ga je namreč nemški magazin Bunte, ki je - v duhu veselega decembra - objavil nepreverjeno novico, da se je zdravstveno stanje dirkaškega asa, ki ravno danes praznuje 47 let, toliko izboljšalo, da lahko spet samostojno hodi.

V imenu Nemčeve družine se je brž odzvala predstavnica za stike z javnostmi Sabine Kehm, ki je trditve kategorično zanikala in proti reviji napovedala tudi tožbo. »Žal zapis ne ustreza resnici. Je zavajajoč, neodgovoren in daje lažno upanje mnogim Schumijevim navijačem,« je sporočila Kehmova in poskrbela, da je visokonakladni Bild v odgovor takoj objavil članek z naslovom »Prava resnica«, v katerem svojci pojasnjujejo, da Michael lahko samostojno diha, mežika z očmi in se refleksno odziva na dražljaje iz okolice, ne more pa govoriti ali se hraniti brez pomoči.

Oglasil pa se je tudi odvetnik družine Schumacher Felix Damm in pojasnil, zakaj so Nemčevi svojci tako skopi z informacijami o zdravstvenem stanju nekdanjega superzvezdnika: »Michael je vselej, tudi pred tragično nesrečo, znal jasno postaviti ločnico med zasebnim in javnim življenjem. Jasno je, da njegovo zdravstveno stanje zanima številne navijače po vsem svetu, a po drugi strani ne tekmuje več in ima pravico do zasebnosti.«