Novak in Peljhan vzdržala puščavske napore

Novogoriško-idrijska posadka je na Puščavskem izzivu v Abu Dhabiju zasedla 38. mesto med avtomobilisti.

Objavljeno
12. april 2016 14.15
J. P.
J. P.

Abu Dhabi - Letošnja izvedba slovite puščavske vztrajnostne dirke Abu Dhabi Desert Challenge 2016 je minila tudi s slovensko udeležbo, primorska posadka Darij Novak-Darko Peljhan (ABC Sport) je namreč celotedenski izziv končala na generalnem 38. mestu med avtomobilisti, v svoji skupini pa je bila trinajsta med 17 udeleženci.

Dirka v ekstremnih razmerah z visokimi temperaturami in obilo peska, na kateri so nastopali tudi motoristi, je bila dolga in naporna. Superspecial je bil dolg 278 kilometrov, tudi pet različnih hitrostnih preizkušenj je nastopajočim jemalo moč in energijo. Zobozdravnik iz Nove Gorice, sicer tudi že udeleženec najslovitejšega vztrajnostnega relija Dakar, in večkratni državni prvak v reliju iz Idrije sta z VW amarokom V8 vzdržala vse te napore, pa čeravno sta imela v puščavi bližnje srečanje z mini cooperjem.

Zmage se je pričakovano veselila favorizirana katarsko-francoska posadka Nasser al Attiyah-Mathieu Baumel, ki je lani s tekmeci opravila že tudi na slovitem Dakarju, letos pa zasedla drugo mesto. Še drugi stari znanec z elitnih preizkušenj v reliju, Finec Mikko Hirvonen, je bil tretji.