Potolčeni Tim Gajser bo ostal doma

Slovenska motokrosistična reprezentanca se bo morala konec tedna na pokalu narodov znajti brez glavnega aduta.

Objavljeno
23. september 2016 11.56
motokros
J. P.
J. P.

Ljubljana − Slovenska reprezentanca v motokrosu bo prihajajoči konec tedna na dirki za pokal narodov v Maggiori nastopila močno oslabljena, saj je moral svetovni prvak v elitnem razredu MXGP Tim Gajser tik pred zdajci sporočiti, da zaradi sredinega padca na treningu na domači progi v Halozah, pri katerem si je poškodoval ramo in kolk, ne bo odpotoval v Italijo. K sreči si pri padcu ni zlomil ničesar, bo pa upošteval nasvet zdravnikov in potolčen okreval doma.

To je za STA potrdila tudi vodja avto moto športa pri AMZS Andreja Prel: »Upali smo, da bo lahko nastopil, a smo se po posvetu z zdravniki odločili, da bo raje ostal doma in okreval.« Timov oče Bogomir Gajser, tokrat v vlogi selektorja, je tako ostal brez najmočnejšega aduta, ki bi moral pod slovensko zastavo dirkati v razredu MXGP. V MX2 se bo predstavil Jan Pancar, v odprtem razredu Jernej Irt, njegov brat Peter pa bo poskušal dostojno zamenjati Tima.

Jutri bodo na vrsti kvalifikacije, skozi katere se bo 19 najhitrejših reprezentanc neposredno uvrstilo v nedeljski finale A, v katerem bo prostor še za zmagovalko finala B. Tekmovalo bo sicer 39 reprezentanc. Najboljša slovenska uvrstitev doslej v pokalu narodov je osmo mesto iz leta 1998, predlanskim se je nazadnje prebila v finale in zasedla 20. mesto. Tedaj si je Gajser v latvijskem Kegumsu zlomil tri vretenca. Lani je bila naša zasedba v francoskem Erneeju 21., letošnji cilj je napredovanje v finale A, želja pa uvrstitev med desetim in petnajstim mestom. S Timom Gajserjem bi bila realno dosegljiva, brez njega pa ...