Pred vrati dirkaški praznik v Lučinah

Sezona avtomobilističnega gorsko-hitrostnega DP se bo s tradicionalno dirko v Lučinah prevesila v drugo polovico.

Objavljeno
12. avgust 2016 19.46
Rok Turk
Janez Porenta
Janez Porenta

Škofja Loka - Sezona avtomobilističnega gorsko-hitrostnega državnega prvenstva se bo s tradicionalno dirko v Lučinah prevesila v drugo polovico. Prijavljenih je 86 voznikov iz sedmih držav, tudi lanskoletna lastnika rekordov proge: Italijan Federico Liber (formula gloria C85) v absolutni konkurenci in Švicar Ronnie Bratschi (mitsubishi evo 8) med turnimi vozili.

Med domačimi aduti velja izpostaviti Vladimirja Stankoviča, ki bi se s prototipom nemesisom RME 04 lahko potegoval za visoka mesta, atraktivni za gledalce pa bodo vsaj še neuničljivi Milan Bubnič (lancia delta), Peter Marc (mitsubishi lancer evo 9) in Aleš Prek (honda civic type R). Nastop s svojim peugeotom 208 R2 je obljubil tudi državni podprvak v reliju Rok Turk, ki je član domačega kluba OPV šport in na tej progi ne bo tekmoval prvič, lani je na njej denimo opravil s slovensko konkurenco v razredu 2.

V soboto bodo na sporedu trije treningi, nedeljske vožnje na štirikilometrski progi od Todraža do Lučin pa bodo ob 10., 13. in 15. uri. Posebnost letošnje preizkušnje je dobrodelna akcija »Podarimo dirkaški nasmeh otrokom«, v okviru katere bodo z donacijami, delom izkupička od vstopnine in s »taksi vožnjami« predvoznikov zbirali sredstva za šolski sklad osnovne šole Poljane.