Rosberg brez domače dirke

FIA bo prihodnjo sredo uradno sporočila, ali bo VN Nemčije v Hockenheimu res letela iz koledarja SP v formuli 1.

Objavljeno
24. november 2016 18.31
reu/MOTOR-RACING-PRIX/
J. P.
J. P.

Hockenheim - Lahko se zgodi, da najresnejši kandidat za letošnji naslov svetovnega prvaka v formuli ena, Mercedesov Nemec Nico Rosberg, v prihodnji sezoni ne bo mogel tekmovati pred domačimi navijači. Po zaenkrat še neuradnih medijskih informacijah namreč velike nagrade Nemčije v Hockenheimu ne bo v koledarju za prihodnje leto, o čemer so moštva že obveščena, da ne bi prišlo do nepotrebne zmede pri rezervacijah hotelov in letalskih vozovnic.

Svet Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) bo sicer koledar za leto 2017 potrjeval prihodnjo sredo, ko bo tudi uradno znana nadaljnja usoda nemške preizkušnje, ki je na začasnem koledarju še predvidena za 30. julij v Hockenheimu, toda označena z zvezdico. V Nemčiji so imele težave z izvedbo že lani, ko so preizkušnjo odpovedali zaradi denarne luknje, saj niti v Nürburgringu niti v Hockenheimu niso bili zmožni pripraviti finančno vzdržnega programa dirke.

Če bo FIA v resnici črtala nemško preizkušnjo, bo v koledarju prihodnje sezone namesto 21 ostalo le dvajset dirk, saj Hockehneima ne bodo nadomeščali, bodo pa najverjetneje za teden dni zamaknili veliko nagrado Madžarske, tako da bodo imeli vozniki poleti tritedenski odmor.