Sainz na Dakarju prevzel vodstvo po težavah Peterhansla

Med motociklisti je prvi Francoz Adrien van Beveren (Yamaha).
Objavljeno
13. januar 2018 23.35
MOTOR-RALLY-DAKAR/
A. V.
A. V.
La Paz - Na reliju Dakar je po današnji sedmi etapi prišlo do spremembe na vrhu med avtomobilisti. Po tehničnih težavah doslej prvega Francoza Stephana Peterhansla je vodstvo prevzel njegov moštveni sotekmovalec pri Peugeotu Španec Carlos Sainz. Med motociklisti je prvi Francoz Adrien van Beveren (Yamaha).

Stephane Peterhansel je morda danes izgubil upanje na skupno zmago, ki bi bila zanj tretja zaporedna, skupno pa 14. v karieri na dveh in štirih kolesih na tem najtežjem vzdržljivostnem reliju. Njegov dirkalnik je po težavah z vzmetenjem za nekaj časa obtičal, skupno pa je Francoz izgubil kar uro in 45 minut.

Njegova ekipa Peugeot je sporočila, da je do okvare prišlo, ko je njihov voznik izogibal enemu od tekmovalcev na motorju ter zadel skalo po 186 km etape med La Pazom in Uyunijem.

Etapo je dobil Sainz, na drugem in tretjem mestu sta končala tekmeca s Toyotama Južnoafričan Giniel de Villiers in Katarec Nasser Al-Attiyah.

Pri motociklistih je etapo dobil Portugalec Joan Barreda (Honda) pred Francozom Adrienom van Beverenom (Yamaha) in Argentincem Kevinom Benavidesom (Honda). V skupnem seštevku je po sedmih etapah prvi Van Beveren, Benavides na drugem mestu zaostaja tri minute in 14 sekund.