Tim Gajser zadnjič letos doma

Šentvid pri Stični bo v nedeljo gostil zadnjo, sedmo dirko državnega prvenstva v motokrosu.

Objavljeno
21. september 2017 18.42
J. P.
J. P.

Ljubljana - V nedeljo čaka slovenske motokrosiste finale sezone državnega prvenstva v Šentvidu pri Stični, na sedmi letošnji preizkušnji na stezi v Dolini pod Kalom pa bodo domači navijači spet lahko na delu opazovali lanskega svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP Tima Gajserja, ki je sicer zaradi poškodbe izpustil dve letošnji dirki in se ne bo boril za lovoriko v razredu MX open, bo pa zagotovo daleč največji magnet za gledalce.

»Steza bo v vrhunskem stanju, saj nam ugodna vremenska napoved in izkušnje, ki jih imamo s pripravo naše znamenite proge, polne skokov, vzponov in spustov, omogočajo, da bomo dirko izvedli v domala idealnih razmerah. Rad bi pozval vse gledalce, naj se od doma odpravijo pravočasno, saj pričakujemo velik obisk. Vendarle gre za finale državnega prvenstva,« optimistično napoveduje predsednik društva AMD Šentvid pri Stični Matej Šteh.

Nedeljski program bo zgoščen: uradni treningi bodo potekali dopoldne med 8.30 in 10. uro, začetek posameznih dirk bo ob 10.50, trajale pa bodo do 17. ure. Za člane slovenske motokrosistične reprezentance bo preizkušnja generalka pred pokalom narodov v Angliji.