Tragična nesreča slovenskega motorista na Hungaroringu

Izkušeni Velenjčan Berto Camlek podlegel poškodbam, ki jih je staknil med dirko na Madžarskem.

Objavljeno
09. avgust 2015 20.25
Mi. Š., Šport
Mi. Š., Šport

Budimpešta - Kako nevaren je cestno-hitrostni motociklizem, je pokazala tudi današnja preizkušnja za alpsko-jadransko prvenstvo na Hungaroringu, ki se je v razredu superbike tragično končala za slovenskega dirkača Berta Camleka. Izkušeni Velenjčan je štartal z osmega položaja in v uvodnem zavoju izgubil nadzor nad svojo yamaho R1, potem ko je vanj trčil eden od tekmecev. Zaradi tega je padel in tako nesrečno obležal na progi, da ga je v gneči povozil eden od dirkačev.

Madžarski prireditelji so seveda nemudoma prekinili in odpovedali dirko, na žalost pa je Camlek pri tem utrpel tako hude poškodbe, da mu reševalci, ki so hitro prihiteli na kraj nesreče, niso mogli več pomagati.

Velenjčan, ki se je rodil 30. aprila leta 1970, se je že pred leti zapisal motociklizmu, v katerem je bil eden od najhitrejših Slovencev. Nanizal je več zmag ter naslovov za državno prvenstvo in alpsko-jadransko prvenstvo, preizkusil pa se je tudi na dirkah za svetovno prvenstvo v razredu superbike. Sobotno preizkušnjo na Hungaroringu je med 31 tekmovalci iz devetih držav končal na zelo dobrem sedmem mestu, dve mesti za najboljšim Slovencem Markom Jermanom.