Vettel se je izognil kazni

FIA ne bo ukrepala zoper dirkača Ferrarija Sebastiana Vettla, ki se je razburil na dirki za VN Mehike.

Objavljeno
01. november 2016 20.58
FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-MEXICO
M. Ž.
M. Ž.

Pariz - Predsednik Mednarodne avtomobilistične organizacije (FIA) Jean Todt je sporočil, da ne bodo sprožili nobenih postopkov proti dirkaču Ferrarija, Nemcu Sebastianu Vettlu, ki je med zadnjo dirko za veliko nagrado Mehike verbalno napadel direktorja dirke Charlieja Whitinga.

Todt se je odločil, da ne bodo ukrepali, potem ko se je Vettel najprej opravičil direktorju Whitingu in je pismo z opravičilom poslal tudi Todtu in Whitingu, so sporočili iz FIA.

Sebastianu Vettlu je grozila kazen zaradi početja ob koncu dirke za VN Mehike. Takrat se je z Nizozemcem Maxom Verstappnom boril za tretje mesto, ko je slednji zapeljal na travo in se po skrajšani poti vrnil na progo pred Nemca. Ker vodstvo dirke ni ukrepalo, se je Vettel razjezil in  po radijski zvezi glasno in tudi s kletvicami opozarjal na početje tekmeca, ni manjkalo tudi sočnejših verbalnih izrazov s kletvicami, namenjenih direktorju dirke Whitingu.

Vodilni možje so po koncu dirke kaznovali tako Verstappna kot tudi Vettla - Nemec si je kazen prislužil zaradi nepravilnega oviranja Avstralca Daniela Ricciarda - tako da je tretje mesto naposled pripadlo prav slednjemu.

Dve dirki pred koncem prvenstva sta v igri za naslov prvaka le dva dirkača. Vodi Nemec Nico Rosberg s 349 točkami, drugi pa je Britanec Lewis Hamilton s 330 točkami.