50 dolarskih tisočakov nagrade za Tino Trstenjak

Mednarodna judo zveza je nagradila vse, ki so lansko sezono končali na vrhu svetovne jakostne lestvice v svoji kategoriji.
Objavljeno
02. februar 2017 17.33
mdr oi
J. P.
J. P.

Lozana - Mednarodna judo zveza (IJF) je z dodatnimi 50.000 ameriškimi dolarji nagradila vseh štirinajst tekmovalk in tekmovalcev, ki so lansko sezono končali na vrhu svetovne jakostne lestvice v svoji kategoriji. Mošnjiček si je na ta račun nekoliko napolnila tudi zlata slovenska junakinja z lanskih olimpijskih iger v Riu, Tina Trstenjak, z naskokom vodilna v kategoriji do 63 kilogramov. Veselo novico je sicer včeraj judoistom, ki jih sicer prva pomembnejša tekma v novi sezoni, veliki slam v Parizu, čaka prihodnji konec tedna, sporočil predsednik IJF Marius Vizer.

Denarno nagrado si je v kategoriji do 52 kilogramov prislužila tudi predstavnica Kosova Majlinda Kelmendi, ki ji je pot proti vrhu tlakoval tudi Marjan Fabjan, preostali prejemniki pa so: Mongolki Munkhbat Urantsetseg (do 48 kg) in Dorsuren Sumiya (do 57 kg), Nizozemka Kim Polling (do 70 kg), Američanka Kayla Harrison (do 78 kg), Kubanka Idalys Ortiz (nad 78 kg), Azerbajdžanci Orhan Safarov (do 60 kg), Rustam Orujev (do 73 kg) in Elmar Gasimov (do 100 kg), Korejec An Baul (do 66 kg), Japonca Takanori Nagase (do 81 kg) in Mašu Baker (do 90 kg) ter francoski zvezdnik Teddy Riner (nad 100 kilogramov).