ACH Volley v skupinskem delu lige prvakov z Zenitom iz St. Peterburga

V skupini C bosta še Friedrichshafen in zmagovalec kvalifikacijskega dvoboja med Chaumontom in Vojvodino.
Fotografija: Ljubljanski odbojkarji z žrebom ne morejo biti nezadovoljni. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Ljubljanski odbojkarji z žrebom ne morejo biti nezadovoljni. FOTO: Roman Šipić/Delo

Budimpešta – Odbojkarji ACH Volleyja, ki so si po dveh sezonah, v katerih so morali pot v skupinski del lige prvakov iskati skozi kvalifikacije (in bili po enkrat uspešni in neuspešni), tokrat vnovič zagotovili neposredno mesto med klubsko elito stare celine, so na današnjem plesu kroglic dobili tekmece v prvem delu tekmovanja. Žreb jih je pahnil v dokaj ugodno skupino C, v kateri se bodo lahko realno borili za drugo mesto. Z njimi se bodo merili ruski Zenit St. Peterburg, nemški Friedrichshafen in zmagovalec kvalifikacijskega dvoboja med francoskim Chaumontom in srbsko Vojvodino.


Zenit nesporni favorit


Nesporni favorit skupine je Zenit, čeprav ne gre za istoimensko slovito in trofejno ekipo iz Kazana, tudi že nekdanjega večkratnega zmagovalca lige prvakov. Kljub vsemu je moštvo iz St. Peterburga vrhunsko sestavljeno, njegova glavna zvezdnika sta tujca, nemški korektorski bombarder Georg Grözer in kubanski visokorasli sprejemalec Oreol Camejo, od domačih igralcev velja izpostaviti blokerja Aleksandra Volkova in Andreja Aščeva, sprejemalca Jevgenija Sivoželeza in (Slovaka z ruskim potnim listom) Lukaša Diviša ter podajalca Sergeja Antipkina. Gre sicer za ruskega podprvaka, enako kot tudi Friedrichshafen in Chaumont nista šampiona svojih držav.


Od novembra do konca februarja


Pri nemškem podprvaku ni igralcev, ki bi izstopali, a je ekipa dokaj kakovostno zapolnjena na vseh igralnih mestih. Pri francoskem v oči bodejo ameriški bloker Taylor Averill, kanadski libero Blair Bann in slovaški sprejemalec Matej Patak. Še največja neznanka, če se bo seveda prebila skozi kvalifikacijsko sito, je Vojvodina z dvema tujcema, kubanskim sprejemalcem in ukrajinskim korektorjem. Skupinski del lige prvakov bo potekal od druge polovice novembra do konca februarja, vsaka zasedba bo odigrala po šest tekem, v četrtfinale napredujejo zmagovalci vseh petih skupin in tri najboljša drugouvrščena moštva. Izločilni boji se bodo začeli sredi marca, veliki finale pa bo 19. maja.

Preberite še:

Komentarji: