Alberto Giuliani tudi uradno novi selektor

Naši odbojkarji na EP, ki ga bo gostila tudi Slovenija, pod vodstvom italijanskega strokovnjaka.

Objavljeno
24. februar 2019 15.52
Posodobljeno
24. februar 2019 15.58
Slovenski odbojkarji so vendarle dobili novega selektorja. FOTO: Tadej Regent/Delo
Italijanski odbojkarski strokovnjak Alberto Giuliani je novi selektor slovenske moške izbrane vrste. Njegova naloga bo reprezentanco pripraviti na letošnje evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija gostila skupaj s Francijo, Belgijo in Nizozemsko.
                  
Kot je na novinarski konferenci v Ljubljani prek video povezave povedal Giuliani, ima s slovensko reprezentanco visoke cilje. »Slovenija je majhna država, ki pa ima veliko odbojkarskega talenta. Veliko fantov v reprezentanci že poznam in vem, da so sposobni vrhunskih mednarodnih uspehov,« je dejal.

Novega selektorja je na dogodku točno 200 dni pred začetkom EP predstavil predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Metod Ropret, ki je dejal, da je v preteklih dneh potekala intenzivna komunikacija z Ankaro, kjer 54-letni Italijan trenutno deluje kot trener turškega klubskega velikana Halkbank. Z Giulinijem je OZS sklenila dveletno pogodbo.

»Morda najbolj zgovorno o visokih ciljih novega selektorja govori to, da je sam želel v pogodbo vnesti klavzulo, vezano na osvojitev evropskega prvenstva,« je dejal Ropret.