Ana Odlazek na EP na robu petnajsterice

Potrdila je odlično formo, čeprav ji bolj ustrezajo maratoni po mestnih ulicah kot na odprtih dirkališčih.

Objavljeno
09. julij 2017 16.01
J. P.
J. P.

Lagos - Med 30 najboljšimi hitrostnimi rolarkami stare celine je na evropskem prvenstvu na 42-kilometrskem maratonu na Portugalskem slovenske barve zastopala članica RK Ljubljana Ana Odlazek, ki se je izkazala s 15. mestom. Zmagovalko je odločil fotofiniš, ki je pokazal, da je bila Nizozemka Mannon Kamminga (1;22:27,140) le za drobec hitrejša od prve izzivalke, Italijanke Francesce Lollobrigide.

Odlazkova je s svojim nastopom potrdila odlično formo, čeprav ji bolj ustrezajo maratoni po mestnih ulicah kot na odprtih dirkališčih, na katerih tekmovalci »zbirajo« enake kroge. Zdaj Ana s Portugalske leti še na preizkušnjo svetovnega pokala na Kitajsko, kamor so jo kot pokalno svetovno podprvakinjo povabili prireditelji.

Naslov evropskega prvaka v moški konkurenci si je zagotovil Belgijec Bart Swings (1;07:52,202), ki je bil - ravno tako po fotofinišu - uspešnejši tudi od Francoza Nolana Beddiafa. Ločile so ju pičle štiri stotinke. Pod slovensko zastavo je dirkal član RK Kranj Miha Remic in zasedel 32. mesto.