Anthony Joshua se je zmagovito vrnil na Wembley (VIDEO)

Britanski boksar je pred 80.000 gledalci s tehničnim nokavtom v sedmi rundi odpravil ruskega izzivalca Aleksandra Povetkina.
Fotografija: Anthony Joshua proti Aleksandru Povetkinu prvih šest rund ni dominiral, nato pa v sedmi izkoristil priložnost. FOTO: Nick Potts/AP
Odpri galerijo
Anthony Joshua proti Aleksandru Povetkinu prvih šest rund ni dominiral, nato pa v sedmi izkoristil priložnost. FOTO: Nick Potts/AP

London – Britanski boksar Anthony Joshua je sinoči v izjemnem vzdušju, pred 80.000 gledalci na slovitem londonskem Wembleyju, z zmago nad debelo desetletje starejšim ruskim izzivalcem Aleksandrom Povetkinom s tehničnim nokavtom v sedmi rundi ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji v kar štirih različicah – WBA, IBF, WBO in IBO, je poročala STA.

Na Wembley je prišel, kot se za šampiona spodobi. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters
Na Wembley je prišel, kot se za šampiona spodobi. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters


Povetkin šest rund boljši


Šest rund je bil Rus boljši tekmec, ni pa zdržal do konca. Domači junak je v sedmi rundi z nizom sijajnih udarcev dočakal priložnost, tekmeca dvakrat podrl na tla in zmagovito verigo podaljšal na že 22 borb, od tega jih je 21 odločil z nokavtom, edini, ki je proti njemu končal na nogah, je bil zadnji dan letošnjega marca v Cardiffu čvrsti Novozelandec Joseph Parker.

Takole se je sinočnja Povetkinova zgodba končala. FOTO: Peter Cziborra/Reuters
Takole se je sinočnja Povetkinova zgodba končala. FOTO: Peter Cziborra/Reuters


Glavni cilj, zmaga, je dosežen


»Aleksandr je vnovič dokazal, kako oster izzivalec je lahko, toda glavni cilj – zmago – sem dosegel,« je poudaril Joshua, ki bo prihodnjič v ring stopil 13. aprila prihodnje leto, tekmeca pa bodo najverjetneje izbrali njegovi navijači kar prek družbenih omrežij. Sinočnji obračun je bil med drugim tudi dvoboj nekdanjih olimpijskih zmagovalcev iz Aten 2004 in Londona 2012.


Dišalo je po spektaklu z Wilderjem


Nepremagljivi 198 centimetrov visoki 28-letni Anglež bi se moral sprva pomeriti z Deontayjem Wilderjem, da bi imel možnost postati nesporni težkokategorni šampion, a so pogajanja padla v vodo, Američan pa se bo zdaj onkraj »luže«, 1. decembra v Los Angelesu, boril z razvpitim Tysonom Furyjem. Edini pas, ki Joshui še manjka, je po različici WBC, ki si ga lasti ravno Wilder.

Anthony Joshua je ubranil štiri šampionske pasove. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters
Anthony Joshua je ubranil štiri šampionske pasove. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters


Rus suspendiran zaradi dopinga


Anthony Joshua je na Wembleyju nastopil že drugič, predlani je v londonskem nogometnem hramu odpravil Vladimirja Klička in se tako dokopal do treh pasov, do četrtega pa pred pol leta po borbi s Parkerjem. Za 39-letnega Povetkina, ki je bil predlani suspendiran zaradi dveh zaporednih pozitivnih dopinških preizkusov v enem letu, je bil sinočnji poraz šele drugi v 36. borbi. Prej ga je, pred petimi leti v Moskvi, po enotni sodniški odločitvi ugnal zgolj Kličko.
 

Preberite še:

Komentarji: