Bertoncelj brez finala v Parizu

Dva padca sta ga drago stala na tekmi svetovnega pokala v Franciji.
Fotografija: Sašo Bertoncelj je v Parizu obtićal v kvalifikacijah. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Sašo Bertoncelj je v Parizu obtićal v kvalifikacijah. FOTO: Jure Eržen

Pariz – Najuspešnejši slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je edini med člani slovenske reprezentance, ki se je odločil za nastop na svetovnem pokalu v Parizu. Po uspehih v prvih dveh jesenskih postojankah svetovnega pokala, v Mersinu je zmagal, v Sombotelu je bil tretji, se tokrat v Franciji ni prebil skozi kvalifikacije, saj je med sestavo na konju z ročaji dvakrat padel.

Bertoncelj je v okviru priprav na svetovno prvenstvo, glavno kvalifikacijsko sito za olimpijske igre leta 2020 v Tokiu, uspešno opravil uvodni dve tekmi svetovnega pokala po poletnem premoru. Na tretji, njegovi zadnji tekmi svetovnega pokala v okviru priprav na SP – tekmo na Portugalskem prihodnji vikend bo izpustil –, pa mu ni uspelo priti med najboljše na konju z ročaji. Že takoj po koncu sestave, ko je dvakrat padel z orodja, je bilo jasno, da bo ostal daleč za finalom.
 

Po zlu preizkus za SP


»Načrt je bil, da že v kvalifikacijah poskusim s težji sestavo z izhodiščno vrednostjo 16,100 točke. Brez taktiziranja. A do težkih prvin sploh nisem utegnil priti, saj sem že pri prvini sohn padel z orodja. A dvomim, da je ta odločitev o težji sestavi kaj vplivala na napako, po mojem ni. To se pač zgodi,« je uvodoma iz francoske prestolnice sporočil Škofjeločan.

»Sohna sem se lotil povsem ven iz linije, nato je šla rama postrani in padca se nisem mogel več rešiti. Šel sem sicer nazaj got na konja, a tudi če ne bi šel ... To lahko priznam, bil sem povsem brez volje in sem dol padel še enkrat pri stoeckliju. V bistvu sem šel nazaj gor zgolj za to, ker me je bilo sram, da bi kar odjavil vajo,« je dejal 35-letni telovadec.

Bertoncelj pravi, da je bil njegov cilj za Pariz dvakrat uspešno prikazati sestavo. »Največja škoda je, ker sem prav danes hotel delati vajo s 16,100 točke, v finalu pa 16,300. Takšne še nikoli nisem delal na tekmi, pa sem jo hotel preizkusiti pred SP. A tako pač je.«

Že 49. SP, kvalifikacije za OI 2020, bo od 4. do 13. oktobra v Stuttgartu.

Komentarji: