Dežne kvalifikacije svetovnemu prvaku

Na treningih pred VN Štajerske najhitrejša Perez in Verstappen. Težave Hamiltona, a je ta le dobil kvalifikacije, Ferrari počasen.
Fotografija: Max Verstappen je bil najhitrejši na drugem treningu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Max Verstappen je bil najhitrejši na drugem treningu. FOTO: Reuters

Na preizkušnji za VN Štajerske v avstrijskem Spielbergu je svetovni prvak v težkih razmerah na mokri stezi za več kot sekundo premagal Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull).

Na Red Bullovem Ringu so včeraj izpeljali tudi uvodna prosta treninga pred jutrišnjo veliko nagrado Štajerske (s štartom ob 15.10), drugo letošnjo dirko v formuli 1.

Dopoldne je bil najhitrejši Mehičan Sergio Perez (Racing Point). S časom 1:04,867 je za 0,096 sekunde prehitel drugouvrščenega Maxa Verstappna (Red Bull), ki se je na vrh semaforja rezultatev zavihtel popoldne (1:03,660). Verstappen, ki je na Red Bullovem dirkališču zmagal v prejšnjih dveh letih, je pred tednom odstopil.


 

Hamilton šesti


Za pičle 0,043 sekunde je na 2. mestu zaostal Valtteri Bottas (Mercedes), zmagovalec nedeljske uvodne preizkušnje v Spielbergu.

Lewis Hamilton je imel včeraj težave. FOTO: Joe Klamar/AFP
Lewis Hamilton je imel včeraj težave. FOTO: Joe Klamar/AFP


Lewis Hamilton je bil po težavah s svojim mercedesom (+ 0,688) šele šesti.
 

Ferrari v ozadju


Še slabše se je godilo Ferrarijevima dirkačema Charlesu Leclercu (+ 1,046) in Sebastianu Vettlu (+ 1,953), ki sta pristala komaj na 9. oziroma 16. mestu. Leclerc bo po zaradi kazni namesto z 11. mesta dirko začel s 14.. Monačan je bil kaznovan zaradi oviranja Rusa Danila Kvjata.

Današnji tretji prosti trening je bil zavoljo obilnega deževja odpovedan, kvalifikacije pa je dobil Hamilton pred Verstappnom in mlajšim Carlosom Sainzom. Bottas je pristal na četrtem, ferrarijeva Vettel in Leclerc na 10. in 11. mestu.



Charles Leclerc je bil boljši od Sebastiana Vettla, a vseeno nekonkurenčen najboljšim. FOTO: Joe Klamar/AFP
Charles Leclerc je bil boljši od Sebastiana Vettla, a vseeno nekonkurenčen najboljšim. FOTO: Joe Klamar/AFP

 

Hamilton v karanteno


Madžarske oblasti in pristojni organi pa so dirkače formule 1 in člane moštev pred prihajajočo VN Madžarske na Hungaroringu opozorili, da jih lahko ob neupoštevanju strogih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa doletijo visoke denarne do 15.000 evrov in tudi zaporne kazni.

Madžarska vlada je moštvom v Avstrijo poslala poseben dopis v zvezi z britanskimi in drugimi gosti zunaj evropske unije, ki bodo v času VN, ta konec tedna, prišli na Madžarsko.

"Predstavniki moštev, ki prihajajo iz Velike Britanije in držav zunaj EU, ne smejo zapustiti prizorišča ali meja nastanitve, z izjemo potovanja do dirkališča in do letališč, od koder lahko zapustijo Madžarsko," je zapisano v izjavi.
 

Izlet v Monako


Opozorilo madžarske vlade je prišlo predvsem potem, ko sta dirkača Ferrarija in Mercedesa, Charles Leclerc in Valtteri Bottas, kršila stroga varnostna pravila vodstva tekmovanja in med tednom zapustila mehurček v F1 ter odpotovala v Monako.

Preberite še:

Komentarji: