Bodo Svetniki sneli Folesovo krono?

Junak prvakov iz Philadelphie Nick Foles kraljuje tudi v letošnji končnici lige NFL, zdaj ga čakajo prvi favoriti za naslov iz New Orleansa. 
Fotografija: Trener Doug Pederson in Nick Foles sta glavna junaka pravljice Philadelphie, ki traja že skoraj dve sezoni. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Trener Doug Pederson in Nick Foles sta glavna junaka pravljice Philadelphie, ki traja že skoraj dve sezoni. FOTO: AFP

Podajalec aktualnih prvakov Philadelphie Nick Foles je čudežni niz iz minule končnice nadaljeval tudi v Chicagu, kjer je Orle rešila šele vratnica v zadnjih sekundah. V divizijskem krogu končnice so na sporedu štirje izenačeni dvoboji, na papirju najbolj zanimiv bo na vrsti že v soboto zvečer v Kansas Cityju, kjer gostuje Indianapolis.

Redni del letošnje sezone ameriškega nogometa so zaznamovali izjemni napadi in visoko število doseženih točk, zato je bil prvi krog končnice pravo presenečenje. Na nobeni od štirih tekem nobena od ekip ni dosegla niti 25 točk, do gladke zmage (21:7) je prišel le Indianapolis, ki je odpihnil Houston. Chicago je denimo ostal brez uspeha proti prvakom iz Philadelphie šele v zadnjih sekundah – 15:16.

Ko je Nick Foles lani Philadelphio popeljal do prvega naslova v moderni dobi lige, so ga slavili kot boga, ob začetku rednega dela pa se je spet umaknil prvemu podajalcu Carsonu Wentzu. Ko si je slednji zlomil dva vretenca in predčasno zaključil sezono, je spet napočil čas za čarovnije kralja Folesa, ki je ekipo najprej popeljal v končnico, še pred zmago v Chicagu pa so soigralci tako zaupali vanj, da mu je branilec Chris Long v slačilnici postavil kar oltar.


 

The Big Easy čaka na Svetnike


Zdaj Folesa in Philadelphio čaka srečanje z New Orleans Saints, ekipo, ki je v rednem delu najmanj nihala, podajalec Drew Brees ima za seboj izjemno sezono, za nameček bodo svetniki celo končnico lahko odigrali v svojem pokritem Superdomu, kjer se najbolje znajdejo. Saints so proti Philadelphii veliki favoriti, ob Breesu imajo izjemnega sprejemalca Michaela Thomasa in tekaški dvojec Alvin Kamara – Mark Ingram, tudi obramba je v letošnji sezoni naredila velik korak naprej. Januar 2019 je bržkone zadnja priložnost za Breesa, da osvoji drugi šampionski prstan v karieri, The Big Easy je že nekaj tednov v napetem pričakovanju končnice edine športne panoge, ki v tem mestu nekaj pomeni.

Prvi nosilci konference AFC Kansas City Chiefs bodo gostili Indianapolis Colts v tekmi s spopadom dveh izjemnih podajalcev. Andrew Luck se je po poškodbi vrnil z drugačno, še boljšo igro, v prvem krogu končnice je odpihnil mladega tekmeca iz Houstona, DeShauna Watsona. Tokrat ga čaka precej težja naloga. Kansas ima v svojih vrstah Patricka Mahomesa, ki bo zelo verjetno dobil nagrado za najboljšega igralca sezone, zdaj ga čaka boj z iznajdljivo obrambo Indianapolisa.


 

Zvezdniški večer v Los Angelesu


Tekmovanje NFL si je ob vrnitvi ekipe Rams iz St. Louisa v Los Angeles želelo večerov, ko bi v mesto angelov pogledovala cela država in v nedeljo zvečer bo takšnega tudi dobila. Pri Rams gostujejo Dallas Cowboys, najbolj priljubljena ekipa lige, v Kaliforniji bosta v ospredju dvoboja podajalcev Jared Goff – Dak Prescott in odličnih tekačev Todd Gurley – Ezekiel Eliott. Zelo zanimivo bo tudi v New Englandu, kjer bo Tom Brady s Patriots gostil LA Chargers in Philipa Riversa. To bo ponovitev dvoboja iz končnice leta 2008, dobili so ga Patsi, zdaj se bosta ena najboljših podajalcev v zgodovini lige srečala še v jeseni svojih karier.

Komentarji: