Boksarski svet žaluje za 27-letnim Patrickom Dayem

Za Newyorčana usodne možganske poškodbe, ki jih je utrpel med nedeljskim obračunom s Charlesom Conwellom.
Fotografija: Ameriški boksar Patrick Day (na fotografiji) je podlegel možganskim poškodbam, ki jih je staknil med nedeljskim obračunom z rojakom Charlesom Conwellom. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Ameriški boksar Patrick Day (na fotografiji) je podlegel možganskim poškodbam, ki jih je staknil med nedeljskim obračunom z rojakom Charlesom Conwellom. FOTO: Usa Today Sports

Ljubljana – Boksarski svet žaluje za Patrickom Dayem, 27-letnim profesionalnim boksarjem, ki je med nedeljskim obračunom supervelterske kategorije (do 69,85 kg) z rojakom Charlesom Conwellom prejel več močnih udarcev v glavo, po katerih se je zgrudil nezavesten. Reševalci so ga nemudoma odpeljali v najbližjo bolnišnico v Chicagu, v kateri so ga zdravniki operirali. Iz umetne kome se ni več prebudil.

Kot so pojasnili zdravniki, je podlegel možganskim poškodbam. Menedžer Lou DiBella se je z ganljivim pismom poslovil od Daya. »Patricku ni bilo treba boksati. Izhajal je iz dobre družine, bil je izobražen in pameten, tako da bi se lahko preživljal tudi drugače. Čeprav je poznal tveganja, ki prežijo na vsakogar, ki vstopi v ring, je izbral boks, ker ga je oboževal,« je na twitterju zapisal DiBella, ki je med drugimi – mimogrede – bedel tudi nad Andrejem Bertom, pred dobrimi osmimi leti krvnikom ptujskega šampiona Dejana Zavca.

Vidno pretresen je tudi Conwell, ki je v deseti rundi nokavtiral Daya. »Nikoli si nisem želel, da bi se zgodilo kaj takšnega. Vse, kar sem si želel, je bilo, da bi zmagal. Če bi lahko kaj spremenil, da bi bil Patrick še med nami, bi to storil takoj!« je po smrti Daya, ki je v svojo korist odločil 17 profesionalnih dvobojev in ob enem neodločenem izidu doživel štiri poraze, pri čemer je bil zadnji usoden zanj, sporočil 21-letni boksar iz Clevelanda.

Preberite še:

Komentarji: