Boril se je, to se je treba tudi v življenju, vendar pa se mu ni izšlo

Izkušeni ljubljanski borec Marko Drmonjič je moral v svojem zadnjem dvoboju priznati premoč Erku Junu iz BiH. V Tivoliju boleč poraz tudi za Luko Podkrajška.
Fotografija: Marko Drmonjič je svojo športno pot sklenil s porazom. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Marko Drmonjič je svojo športno pot sklenil s porazom. FOTO: Leon Vidic/Delo

Zadnji dvoboj se za Marka Drmonjiča ni izšel po načrtih in željah. Izkušeni Ljubljančan je v svojem poslovilnem nastopu na borilnem spektaklu WFC 25/Brave FC 70 v dvorani Tivoli že v uvodni rundi obračuna v poltežki kategoriji (do 93 kg) s tehničnim nokavtom izgubil proti Erku Junu iz BiH.

»Hvala vsem, ki ste me prišli podpret. Trudil sem se, dal vse od sebe, toda ni šlo. Erko je bil boljši,« je športno priznal 39-letni Drmonjič, potem ko je doživel enajsti poraz. Ob tem ima v svoji profesionalni statistiki še deset zmag in en neodločen izid. »Boril sem se, tako je tudi v življenju. Treba se je boriti,« je še poudaril levjesrčni Marko, ki je oral ledino v slovenskih mešanih borilnih športih.

Marko Drmonjič (levo) je moral priznati premoč Erku Junu. FOTO: WFC
Marko Drmonjič (levo) je moral priznati premoč Erku Junu. FOTO: WFC

Jun (6 zmag, 2 poraza) je izpolnil obljubo, ki jo je dal svojim navijačem, da bo prikazal spektakularno borbo. »Nizki nožni udarci so moje glavno orožje,« je pojasnil 32-letni borec iz BiH, ki je Drmonjiča resda načel z nožnimi udarci, na tla pa ga je spravil z natančnim desnim krošejem. »V Sloveniji se počutim res super,« je še dejal Jun.

Neodločen izid Frlica, zmaga Forsterja

V težki kategoriji je nokavt doživel tudi Luka Podkrajšek, ki je po štirih zaporednih zmagah prvič izkusil grenkobo poraza. Zadal mu ga je litovski orjak Pavel Dailidko (5 zmag, 2 poraza), ki je 33-letnika iz Šmartnega pri Litiji že v prvi rundi nokavtiral z udarcem s kolenom. Po dvoboju so Podkrajška odpeljali na pregled k zdravnikom.

Luko Podkrajška so po dvoboju odpeljali na pregled k zdravnikom. FOTO: Leon Vidic/Delo
Luko Podkrajška so po dvoboju odpeljali na pregled k zdravnikom. FOTO: Leon Vidic/Delo

Naš drugi težkokategornik Miha Frlic je ob ognjenem krstu med profesionalci izvlekel neodločen izid proti Ukrajincu Danilu Kartaviju, ki je le debelo pogledal, potem ko je slišal sodniško razglasitev. Prepričan je bil namreč, da bi si zaslužil zmago.

Tivolsko kletko je od slovenskih borcev dvignjenih rok zapustil le David Forster, ki je v dvoboju lahke kategorije (do 71 kg) s tehničnim nokavtom v tretji rundi prisilil k vdaji Srba Nemanjo Nikolića (1 zmaga, 1 poraz). Nadarjeni Domžalčan je tako slavil še tretjo zaporedno profesionalno zmago.

Preberite še:

Komentarji: